Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Green Day izdali EP z remixom treh skladb

Deli na:
Green Day izdali EP z remixom treh skladb

Ameriški punk rockerji Green Day, ki so februarja izdali nov album, so svoje oboževalce presenetili še z izdajo mini plošče oz. EP z naslovom Otis Big Guitar Mix. Ta prinaša nove različice njihovih skladb Lazy Bones, Wild One in Oh Love, piše glasbena revija Rolling Stone.

Vse tri omenjene skladbe se v prvotni izvedbi nahajajo na treh albumih, Uno!, Dos! in Tre!, ki so jih izdali leta 2012.

Skupina, ki je zaradi pandemije koronavirusa svojo azijsko turnejo prestavila na leto 2021, je s svojimi oboževalci povezana prek spletnih dogodkov. Med drugim je frontman Billie Joe Armstrong na platformi Eltona Johna iHeart Radio Living Room Concert for America izvedel uspešnico skupine Boulevard of Broken Dreams in ob tem dejal, da mu je "v teh časih v čast v igrati za vse".

Obenem Armstrong v času karantene v svojem domačem studiu gosti tedenske oddaje v živo No Fun Mondays, v katerih je med drugim izvedel tudi skladbi Johnnyja Thundersa iz leta 1978 You Can't Put Your Arms Around a Memory in skladbo zasedbe Tommy James and the Shondells iz leta 1967 I Think We're Alone Now, še piše Rolling Stone.



Trio Green Day poleg pevca in kitarista Armstronga sestavljata še basist Mike Dirnt in bobnar Tre Cool. Skupina je v svojem energičnem glasbenem izrazu, bogatem z nalezljivimi refreni in melodijami ter z uporniško angažirano sporočilnostjo, ponovno obudila duha prvega vala punka.

Od leta 1986, ko so začeli na neodvisni kalifornijski punk sceni, so Green Day posneli 13 studijskih albumov, med katerimi velja poleg albuma Dookie omeniti še vsaj konceptualni American Idiot (2004), ki je, prirejen v rock muzikal, zavzel tudi odrske deske Broadwaya. Prodali so več kot 80 milijonov izvodov plošč, prejeli različna priznanja, med njimi več grammyjev, vplivali na generacije glasbenikov ter bili leta 2015 sprejeti v dvorano slavnih rock'n'rolla.

Leta 2017 so nastopili v dvorani Stožice, kjer so predstavljali album Revolution Radio. To je bil njihov drugi nastop v Sloveniji po 19 letih.