premk1 Svet24.si

Francki se mož oglaša z drugega sveta

morski pes, avstrijska turistka Svet24.si

Morski pes avstrijski turistki odgriznil nogo in ...

sds, janez janša, Necenzurirano

Demontaža druge republike #kolumna

golob jansa bobo Reporter.si

Kako Janša Goloba blati pred Evropo - in kako ...

imgonline-com-ua-twotoone-49R0E54WwN2Z3bU Ekipa24.si

To lahko samo Hojs! Odziv na epsko zmago nad ...

DSC_2227_01 Odkrito.si

Mlad slovenski raper doživel srčni infarkt ...

delius-barisic Ekipa24.si

Konec dvomov! Iz Olimpije prišlo sporočilo, ki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Goran Janus na ekipni tekmi v Planici napovedal boj za stopničke

Deli na:
Goran Janus na ekipni tekmi v Planici napovedal boj za stopničke

Foto: Bobo

Na današnji ekipni tekmi na finalu svetovnega pokala na velikanki v Planici bodo za Slovenijo nastopili Anže Semenič, Domen Prevc, Jurij Tepeš in Peter Prevc.

Glavni slovenski trener Goran Janus je napovedal boj za stopničke. Prva serija se bo začela ob 10. uri, uro prej pa so na programu poskusni poleti.

"Jasno je bilo, da bodo nastopili najvišje uvrščeni v svetovnem pokalu v poletih, to so Tepeš in Domen ter Peter Prevc. Danes se je odločalo med Anžetom Semeničem in Jernejem Damjanom in prvi je bil boljši," je Janus obrazložil odločitev o sestavi ekipe po prvi posamični tekmi v Planici, ki je potekala pred 16.500 gledalci; v dveh dnevih je bilo tako v dolini pod Poncami po podatkih organizatorjev 31.500 obiskovalcev. Ti pa tokrat niso videli slovenskega boja za zmago; Peter Prevc je bil na 10. mestu najboljši Slovenec, ostali pa se niso uvrstili pod dvajsetim mestom.


Avstrijec Stefan Kraft je z zmago na prvi posamični tekmi finala svetovnega pokala na letalnici v Planici storil odločilni korak k osvojitvi velikega kristalnega globusa. Njegov edini tekmec, Poljak Kamil Stoch, je bil peti; pred tekmo je Kraft pred njim vodil le za 31 točk, pred zadnjo nedeljsko posamično tekmo pa ima že 86 točk prednosti.

Organizatorji danes pričakujejo prek 20.000 gledalcev, zato obiskovalce pozivajo k doslednemu upoštevanju navodil policistov in redarjev ter prometnih pravil, predvsem glede alkohola, hitrosti, varnostne razdalje in prehitevanja.

Prometni režim v Kranjski Gori bo spremenjen, parkiranje pa bo mogoče samo na dovoljenih mestih. Obiskovalce pozivajo tudi k uporabi javnih prevoznih sredstev, v prometu pa bodo nujne tudi potrpežljivost, zbranost in pozornost.