Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Gola resnica o Melanii Trump

Deli na:
Gola resnica o Melanii Trump

Foto: Getty Images

Bojan Požar je februarja izdal neavtorizirano biografijo Melanie Trump za ameriški trg, od četrtka pa bo na voljo tudi slovenska različica. Knjiga Melania Trump - gola resnica popisuje življenjsko pot 46-letne žene ameriškega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa, ki je "polna naključij in spleta neverjetnih, celo fantastičnih okoliščin".

Gre za zgodbo o "suhljatem, tihem in prejkone plahem dekletu" z ambicijo "biti nekdo, biti prva dama sveta", piše Požar v knjigi. Opisuje, kako "Melania Trump prihaja iz popolnoma povprečne slovenske socialistične družine. Njeni starši niso pripadali eliti, niso bili bogati, a tudi ne revni".

"Melanija nikoli ni blestela v šoli, nikoli ni študirala na Oxfordu, Sorboni ali Harvardu, nikoli ni bila vrhunska manekenka ali supermodel, niti vrhunska športnica, znanstvenica ali podjetnica, pa vendar je že danes verjetno najbogatejša Slovenka vseh časov," lahko preberemo na ovitku biografije, katere soavtor je Igor Omerza. Njeno življenje je utelešenje ameriške zgodbe o uspehu.

Po mnenju Požara je biografija zelo poštena do Sevničanke. Kot je povedal na nocojšnji predstavitvi knjige v Ljubljani, doslej še nihče ni demantiral česarkoli v njej, tudi tiskovni predstavnik Donalda Trumpa jo je zavrnil na zelo pavšalen način.

Američani o potencialni prvi dami ZDA vedo zelo malo, zanimanje zanjo se je rahlo povečalo šele s predvolilno kampanjo, je povedal Požar. Splošno prepričanje ameriških novinarjev je, da nima dovolj kompetenc, da bi bila prva dama.

V preteklosti Melanie Trump je po besedah avtorja knjige mnogo temnih lis. Požar je mnenja, da tudi Trump ni vedel vsega o njej, ko sta se poročila. Najbolj pozitiven lik v knjigi je po njegovem prav kandidat za predsednika ZDA, najbolj negativen pa Melaniin oče, Viktor Knavs.

Na predstavitvi biografije je sodelovala tudi astrologinja Ema Kurent, ki je ocenila, da obstaja 95-odstotna verjetnost, da na prihajajočih ameriških predsedniških volitvah zmaga Hillary Clinton. Kurentova je sicer povedala še, da sta si zakonca Trump glede na njuni astrološki karti zelo različna in da ne ve, kako sta se našla skupaj.