Revija Reporter
Magazin

Gloria Kotnik z olimpijsko bundo zbira sredstva za Ukrajino

STA

8. apr. 2022 16:20 Osveženo: 16:21 / 08. 4. 2022

Deli na:

Gloria Kotnik

Reuters

Slovenska deskarka Gloria Kotnik, ki je na februarskih olimpijskih igrah v Pekingu osvojila bronasto kolajno v paralelnem veleslalomu, bo zbirala sredstva za pomoč prizadetim v Ukrajini. Na dražbo je postavila olimpijsko bundo, ki jo je nosila na podelitvi medalj, poroča Sportal.

Kotnikova je v oddaji Jutro na Planetu v sodelovanju s televizijsko postajo Planet TV ter Slovenskim karitasom sprožila dobrodelno akcijo. V njej lahko sodelujejo vsi, vsa sredstva, ki se bodo nabrala, pa bodo namenjena prizadetim v vojni v Ukrajini.

Kotnikovo, ki je v Pekingu poskrbela za številne solze sreče slovenskih športnih pristašev, so dogodki v Ukrajini še posebej prizadeli tudi zaradi otrok, ki so ujeti na vojnem območju. To je bil eden od razlogov, da je v dobrodelne namene podarila svojo bundo.

"To, kar se dogaja, je res grozljivo in se ne bi smelo dogajati. To doživljam še bolj čustveno, ker je otrokom čez noč odvzeto brezskrbno otroštvo in to me res prizadene," je v oddaji dejala bronasta deskarka iz Pekinga.

Za prizadete v vojni v Ukrajini lahko darujete 5 ali 10 evrov s poslanim sporočilom SMS s ključno besedo KARITAS5 ali KARITAS10 na številko 1919.

Če bi se radi potegovali za olimpijsko bundo Glorie Kotnik, pa morate nato na elektronski naslov jutro@planet-tv.si poslati posnetek SMS-sporočila za Karitas. Nagrajenca bodo v oddaji izžrebali 13. aprila.