muenchen, sneg Svet24.si

Foto: Obilno sneženje v Münchnu

elektrika. števec, denar Svet24.si

Kaj so si zamislili v vladi in kaj bo v resnici ...

janez janša, borut pahor Necenzurirano

Zakaj si Borut Pahor želi veliko koalicijo ...

rtv slovenija rtvs pl Reporter.si

Srednji vek na RTVS: v 21. stoletju se papirji ...

navijaci re Ekipa24.si

Slovenski navijači, pozor! Vse, kar morate vedeti...

Leonardo_Diffusion_XL_burning_planet_earth_due_to_supervolcano_2 Odkrito.si

Prerokbe, ki ledenijo kri v žilah

doncic goltes Ekipa24.si

Pokazal jo je!! Luka Dončić svetu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Gerard Depardieu prodal svojo umetniško zbirko; prinesla mu je milijone

Deli na:
Gerard Depardieu prodal svojo umetniško zbirko; prinesla mu je milijone

Gerard Depardieu - Foto: instagram

Prodaja umetniških del, ki so pripadala francoskemu igralcu Gerardu Depardieuju, je prinesla približno štiri milijone evrov, so sporočili iz pariške avkcijske hiše Ader. Depardieu, ki je trenutno vpleten v številne obtožbe o spolnih napadih, ki jih sicer zanika, pri prodaji ni bil navzoč, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Dražba, ki je med drugim ponujala velika dela Alexandra Calderja in Ossipa Zadkina ter manjša dela mojstrov, kot sta Pablo Picasso in David Hockney, je med tridnevno predstavitvijo v hotelu Drouot v Parizu pritegnila na tisoče obiskovalcev.

Na njej so prodali več kot 95 odstotkov od več kot 250 ponujenih predmetov, so sporočili iz dražbene hiše. Med drugim so prodali kip Augustea Rodina, ki ga je Depardieu leta 1988 portretiral na filmu.

V zadnjem hipu pa se je Depardieu odločil, da se ne bo ločil od ogromnega kipa francoske kiparke Germaine Richier v naravni velikosti, ki je veljal za vrhunec dražbe in za katerega so prodajalci priznali, da je nekoliko podoben 74-letnemu igralcu.

"Ta zbirka je veliko presenečenje zaradi pomembnosti predmetov, ki jih je Gerard Depardieu pridobival več kot 40 let," je povedal dražitelj David Nordmann. Pred tem so pojasnili, da si je igralec želel zmanjšati svojo zbirko umetnosti, da bi poenostavil svoje imetje.

Na vprašanje, ali bi dražitelji želeli prodati še kaj iz njegove zbirke, pa je eden od njih dejal, da sanjajo o njegovi vinski kleti.