bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

mitja kunstelj-pl Reporter.si

Tako je sodišče sesulo Mitjo Kunstlja, ki je ...

osijek pm Ekipa24.si

Grozljivka na Hrvaškem: prerešetali so avto ...

Govori se, da se ne bo vrnila v javnost do leta 2025 Odkrito.si

Kate Middleton - tehtala naj bi le 39 kg …

doncic Ekipa24.si

Uf, kakšne brutalne besede Luke Dončića po ...

Magazin

George Clooney se je z Merklovo pogovarjal o migrantski krizi

Deli na:
George Clooney se je z Merklovo pogovarjal o migrantski krizi

Foto: Getty Images

Nemška kanclerka Angela Merkel je danes na pogovoru na temo evropske migranstke krize gostila igralca Georgea Clooneyja in njegovo ženo Amal, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Clooney, med drugim gost mednarodnega filmskega festivala Berlinale, je svojo zvezdniško prepoznavnost ponudil kot pomoč pri begunski krizi.

Kot je na Twitterju zapisal kanclerkin predstavnik, je Merklova na pogovoru gostila Clooneyja in njegovo ženo Amal, odvetnico za človekove pravice, rojeno v Libanonu. V pogovoru so se osredotočili na migrantsko politiko in njuno sodelovanje pri Mednarodnem komiteju za reševanje (International Rescue Committee). Podrobnosti s pogovora niso znane.

Clooney je z ženo obiskal nemško prestolnico zaradi mednarodnega filmskega festivala, ki letos v ospredje postavlja prav vprašanje migrantske krize.

Clooney je pred tem izrazil željo, da bi se srečal z Merklovo, pa tudi s prosilci za azil, katerim želi ponuditi svojo pomoč.

Nemčija je lani sprejela okoli 1,1 milijona prosilcev za azil. Javnomnenjska anketa, izvedena konec januarja, je pokazala, da skoraj 40 odstotkov nemških volilcev želi, da Merklova odstopi od trenutne azilske politike.

Merklova si je zastavila cilj, da občutno zmanjša število migrantov in prosilcev za azil, ki bodo v letošnjem letu prišli v Nemčijo, tudi s pomočjo mednarodnih partneric, kot je Turčija.