Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

George Clooney se je z Merklovo pogovarjal o migrantski krizi

Deli na:
George Clooney se je z Merklovo pogovarjal o migrantski krizi

Foto: Getty Images

Nemška kanclerka Angela Merkel je danes na pogovoru na temo evropske migranstke krize gostila igralca Georgea Clooneyja in njegovo ženo Amal, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Clooney, med drugim gost mednarodnega filmskega festivala Berlinale, je svojo zvezdniško prepoznavnost ponudil kot pomoč pri begunski krizi.

Kot je na Twitterju zapisal kanclerkin predstavnik, je Merklova na pogovoru gostila Clooneyja in njegovo ženo Amal, odvetnico za človekove pravice, rojeno v Libanonu. V pogovoru so se osredotočili na migrantsko politiko in njuno sodelovanje pri Mednarodnem komiteju za reševanje (International Rescue Committee). Podrobnosti s pogovora niso znane.

Clooney je z ženo obiskal nemško prestolnico zaradi mednarodnega filmskega festivala, ki letos v ospredje postavlja prav vprašanje migrantske krize.

Clooney je pred tem izrazil željo, da bi se srečal z Merklovo, pa tudi s prosilci za azil, katerim želi ponuditi svojo pomoč.

Nemčija je lani sprejela okoli 1,1 milijona prosilcev za azil. Javnomnenjska anketa, izvedena konec januarja, je pokazala, da skoraj 40 odstotkov nemških volilcev želi, da Merklova odstopi od trenutne azilske politike.

Merklova si je zastavila cilj, da občutno zmanjša število migrantov in prosilcev za azil, ki bodo v letošnjem letu prišli v Nemčijo, tudi s pomočjo mednarodnih partneric, kot je Turčija.