Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Fundacija Beli golob z mirovniško-dobrodelnim tekom zbira denar za otroke z rakavimi boleznimi

Deli na:
Fundacija Beli golob z mirovniško-dobrodelnim tekom zbira denar za otroke z rakavimi boleznimi

Foto: white-dove.org

S prižigom bakle z ognjem miru in ljubezni ob skulpturi na Trnovem pri Novi Gorici se je danes začel mirovniško-dobrodelni tek, ki ga organizira Mednarodna mirovniška fundacija Beli golob. Z njim želijo zbrati sredstva za pomoč otrokom z rakom in krvnimi boleznimi, ki se zdravijo na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani.

Bakla z ognjem miru in ljubezni je s Trnovega krenila proti Novi Gorici, tamkajšnjega Trga Evropa in se tako dotaknila meje z Italijo. Pot jo bo naprej vodila preko Slovenije skozi Ajdovščino, Vipavo, Postojno, Ljubljano, Celje, Maribor in Mursko Soboto vse do občine Cankova v Prekmurju in se na mostu Miru v Gerlincih dotaknila Avstrije.

Z baklo z ognjem miru in ljubezni bo od Trnovega pri Gorici do Nove Gorice najprej tekla domačinka, tekačica Andreja Rijavec, od Nove Gorice pa vse do Prekmurja ultramaratonka Sonja Leskovar. Na poti bodo Ogenj miru in ljubezni pozdravili mnogi znani slovenski obrazi - od župana Nove Gorice Mateja Arčona in goriškega župana Ettoreja Romolija, Vilija Resnika, Dragana Buliča, Romana Končarja, Zmaga Jelinčiča, Regine, Saša Djukića, Alfija Nipiča, Milana Pečovnika Pidžija, Vinka Šimeka, župan Cankove Draga Vogrinčiča in mnogih drugih.

Po današnjem sprejemu v Novi Gorici bodo podobne sprejeme pripravili jutri v Ljubljani, v sredo v Mariboru in četrtek v Cankovi.

Prireditvi se je pridružila tudi Slovenska vojska, zato tekačico spremlja vozilo Slovenske vojske, danes pa bo vse do Vrhnike ob njej tekel tudi vojak tekač.

Kot je v povabilu na okroglo mizo o prihodnosti Slovenije, ki so jo pripravili na predvečer začetka teka, zapisal organizator prireditve Gianni Rijavec, je tek poleg mirovništva pomemben tudi zaradi dobrodelnosti. Denar za otroke, ki so oboleli za rakom in krvnimi boleznimi in se zdravijo na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani, se zbira na posebnem transakcijskem računu, ljudje pa lahko darujejo po en evro tudi s SMS donacijami.

Rijavec je za STA povedal, da si želijo zbrati nekaj tisoč evrov, SMS donacija pa bo odprta vse do konca julija.