kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Francija - Nemčija: obračun najboljšega napada in obrambe

Deli na:
Francija - Nemčija: obračun najboljšega napada in obrambe

Foto: Getty Images

Nocoj bo 21. uri se bosta v Marseillu v drugem polfinalu evropskega nogometnega prvenstva pomerili gostiteljica Francija in svetovna prvakinja Nemčija. Na slovitem stadionu Velodrome bosta na preizkušnji najboljši napad in najboljša obramba.

Francija ima najboljši napad tega EP, kar 10 od 11 golov je zabila napadalna trojica Olivier Giroud, Dimitri Payet in Antoine Greizmann. Na drugi strani ima Nemčija najboljšo obrambo. Tej poveljuje vratar Manuel Neuer, ki je edini gol na EP prejel z bele točke v polfinalu proti Italiji, ko je tudi dve enajstmetrovki ubranil.

Galski petelini nimajo kadrovskih zagat, na voljo bodo vsi najboljši, medtem ko bo elf igral brez kaznovanega Matsa Hummelsa ter poškodovanih Maria Gomeza in Samija Khedire.

Obe reprezentanci sta skupinski del končali z dve zmagama in enim remijem. Francozi so v osmini finala z 2:1 izločili Irce, nato pa v četrtfinalu s 5:2 Islandce. Nemci so v osmini finala domov poslali Slovake s 3:0, na drugi stopnički izločilnih bojev pa načrte prekrižali Italijanom.

Francija bo skušala prekiniti 58 let dolgo sušo proti Nemčiji. Vse od leta 1958 in svetovnega prvenstva na Švedskem namreč galski petelini na velikih tekmovanjih niso premagali elfa. Takrat so Francozi osvojili bronasto odličje.