feki production Svet24.si

Po dolgi in zahrbtni bolezni se je poslovil ...

irena vrčkovnik Dobra karma

Irena Vrčkovnik: selitev in novo življenje?

Screenshot from 2020-01-23 14-02-12 Svet24.si

FOTO: Žalosten konec prekmurskega psa: sredi ...

kornavirus, testiranje, pacient Svet24.si

Sum na koronavirus pri naših sosedih

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

luka mama Njena.si

Takšna je mama Luke Dončića brez ličil

ura_predin_foto_Simen Njena.si

Zoran Predin sporočil žalostno novico

Magazin

Fifa zahteva odškodnine od svojih uradnikov, ki so jemali podkupnino

Deli na:
Fifa zahteva odškodnine od svojih uradnikov, ki so jemali podkupnino

Foto: Arhiv Reporterja

Mednarodna nogometna zveza je v zvezi s podkupovalnim škandalom in preiskavo ameriških strokovnjakov vložila odškodninski zahtevek v višini več deset milijonov dolarjev. Omenjeni zahtevek zadeva 41 nekdanjih uradnikov Fife, med njimi tudi nekdanjega podpredsednika Jacka Warnerja in Jeffreyja Webba.

Poleg Warnerja in Webba zadeva zahtevek za odškodnino tudi nekdanjega člana izvršnega odbora Charlesa Blazerja in Ricarda Teixeiro.

Fifa na podlagi preiskav ameriških oblasti izhaja iz dejstva, da so si vpleteni v škandal zaradi svojega početja nezakonito prilastili več deset milijonov ameriških dolarjev podkupnin. Krovna nogometna zveza se ob tem vidi kot žrtev in po ameriških zakonih upravičeno terja odškodnino.

"Obtoženi so s svojih položajev zlorabili zaupanje Fife in drugih mednarodnih nogometnih organizacij in so s svojimi dejanji Fifi, njenim članicam in celotni nogometni skupnosti povzročili dolgoročno škodo," je ob tem dejal novi predsednik Fife Gianni Infantino. "Fifa želi povrnitev denarja in prepričani smo, da ga bomo dobili, ne glede na to, kako dolgo bo trajal postopek," je še dejal novi prvi mož Fife.

loading...
Loading...