stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Festival Parada učenja je uspel

Deli na:
Festival Parada učenja je uspel

Nagrajeni prostovoljci - Foto: Igor Gošte

Tedni vseživljenjskega učenja letos potekajo med 6. septembrom in 9. oktobrom.

Zasavska ljudska univerza je bila tudi letos izbrana za regijskega koordinatorja ob Tednih vseživljenjskega učenja. Skupaj z več kot petdesetimi partnerji bodo (nekaj so jih že) organizirali različne brezplačne prireditve v živo, na daljavo, v učilnici in naravi in tako širili moč in radost učenja.

Vrhunec dogajanja pa je bila letošnji Festival Parada učenja. V Zasavju je potekala včeraj v Zagorju ob Savi med 9. in 12. ure na mestni ploščadi, kjer je potekalo odrsko dogajanje ter v mestnem parku, kjer so bile ravno tako postavljene stojnice in nekatere razstave. Popoldne se je dogajanje preselilo še v Evropark, kjer so bile športno obarvane aktivnosti. Letošnja rdeča nit festivala je Učenje je življenje – naj krepi in radosti!



Mi smo bili včeraj dopoldne v Zagorju, kjer so se zvrstili nekateri glasbeni nastopi, najbolj aktivnim prostovoljcem pa je direktorica Zasavske ljudske univerze Polona Trebušak podelila priznanje za njihovo pomoč pri različnih dejavnostih. Kar pa je najlepše je to, da se na tednih vseživljenjskega učenja srečujejo različne generacije, od tistih najmlajših, do tistih, ki so že stopili v jesen življenja, pa še vedno kažejo veliko zanimanja za učenje, druženje in pripravljenost prenašati svoje znanje na mlajše generacije.

Sicer pa projekt Tedni vseživljenjskega učenja praznuje že 26. rojstni dan, zato Andragoški center ohranja njegov koncept. Skupne teme in akcije so: Učenje je življenje- naj krepi in radosti!, Beremo skupaj-za znanje in zabavo!, Samooskrba in gastronomija, Starajoča se družba in medgeneracijsko povezovanje, Digitalna preobrazba družbe, Kulturna dediščina-spoznajmo, varujmo in ohranimo!, Trajnostni razvoj-lokalno in globalno!, Vključenost, izzivi večkulturnosti in dejavno državljanstvo, Voda za vse- globalni pomen vode, Dan za kakovost, Dnevi svetovanja za znanje in Spoznaj spretnosti- zaglej nove priložnosti!