favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Fenomenalni Roglič tekmecem iztrgal rdečo majico

Deli na:
Fenomenalni Roglič tekmecem iztrgal rdečo majico

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je novi vodilni na dirki po Španiji. V 17. etapi od Unquere do Lagos de Covadonge (185,8 km) je v boju za etapno zmago na zadnjem vzponu strl Kolumbijca Egana Bernala ter ostale tekmece in slavil 56. zmago v karieri. V cilj je 31-letni Kisovčan prišel 1:35 minute pred zasledovalci.

Roglič (Jumbo-Visma) je bil edini, ki je sledil prvotnemu napadu Bernala (Ineos Grenadiers) okoli 62 km pred ciljem. Nato pa je na zadnjem klancu do jezer Covadonga (12,5 km/6,9 %) 7,5 km pred ciljem za seboj pustil še Kolumbijca in se odpeljal zanesljivi zmagi naproti.

Drugo mesto v etapi je iz skupine favoritov, ti so pred koncem ujeli Bernala, na koncu osvojil Američan Sepp Kuss, sicer Rogličev moštveni kolega in tako vzel šest bonifikacijskih sekund tekmecem v lovu na rdečo majico. Tretje mesto je danes pripadlo Kolumbijcu Miguelu Angelu Lopezu (Movistar).

V skupnem seštevku ima 31-letni Kisovčan zdaj 2:22 minute naskoka pred Špancem Enricom Masom in 3:11 minute pred Kolumbijcem Miguelom Angelom Lopezom (oba Movistar). Četrti je Avstralec Jack Haig (Bahrain Victorious) z zaostankom 3:46. Francoz Guillaume Martin (Cofidis), pred današnjim dnem drugi v skupnem seštevku, je zdrsnil na peto mesto (+4:16).


Slab dan je ujel dosedanji vodilni v skupnem seštevku, Norvežan Odd Christian Eiking (Intermarche-Wanty-Gobert). Šestindvajsetletnik je rdečo majico prevzel po deseti etapi in jo držal vse do danes, ko na vzponih na La Collado Llomeno (7,6 km/9,3 %) in zaključnega do jezer Covadonga ni mogel slediti ritmu najboljših, med zadnjima vzponoma pa je še grdo padel na spolzkem cestišču.

Na koncu je etapo zaključil na 23. mestu (+9:23), v skupnem seštevku pa zdrsnil na enajsto mesto.

V četrtek bo na sporedu še ena zahtevna etapa v asturskih gorah. Karavano čaka 162,6 km dolga preizkušnja od Salasa do povsem novega vzpona na Vuelti, Altu d'El Gamoniteira. Dolg je 14,6 km s povprečnim naklonom kar 9,8 odstotka.

Že pred zadnjim klancem pa bosta na vrsti še dva zahtevna vzpona na Puertu de San Llaurienzu (9,9 km/8,6 %) in Altu de la Cobertoria (7,9 km/8,6 %).