volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Falcao kolumbijskemu najstniku pomagal do novega srca

Deli na:
Falcao kolumbijskemu najstniku pomagal do novega srca

Foto: Reuters

Radamel Falcao si je z novo potezo še dodatno dvignil priljubljenost v južnoameriški domovini Kolumbiji. Trenutno napadalec Manchester Uniteda se je zavzel za 17-letnega rojaka, ki je nujno potreboval novo srce, a je bil že dve leti na čakalni listi. Falcao je objavil poziv na Facebook profilu, ki je obrodil sad, saj so našli primernega darovalca.

"Zahvalila bi se Bogu in Falcau," je bila v izjavi za kolumbijsko doposništvo tiskovne agencije Efe presrečna Sara Fernandez, mati Johna Andresa Uyabana, ki bo z novim srcem lahko končno zaživel polno življenje. Novica o Falcaovem posredovanju je odmevala tudi v Veliki Britaniji, kjer si Falcao služi kruh z igranjem nogometa v elitnem angleškem prvenstvu kot posojen igralec Monaca.

Uyaban je nujno potreboval presaditev, znašel se je na čakalni listi, vendar pa njegov primer ni bil prednosten. Svojci Johna Andresa niso obupali, ker od pristojnih institucij ni bilo odziva, so se obrnili na bližnjo in daljno sorodstvo in tako je novica o pomoči potrebnemu prišla najprej na ušesa očeta Radamela Falcaa, ki je s primerom seznanil slavnega sina. Osemindvajsetletni napadalec se je odločil nemudoma ukrepati, na Facebooku je objavil poziv, ki je naletel na pozitiven odziv: "Pomagajte nam najti novo srce za Andresa, sedemnajstletnega fanta, ki ima veliko željo, da še naprej vztraja."

Od objave poziva slavnega rojaka je minilo le deset dni, ko je John Andres prejel dolgo pričakovano novico, da so našli primernega darovalca. Operacija je minila brez zapletov, vsadili so mu srce prav tako mladeniča, ki je umrl v nesreči v Medellinu.

"S Falcaom nisem osebno govorila o tej zadevi, saj je bil zelo zaposlen s pripravami z Manchester Unitedom, kljub temu je našel način, kako nam pomagati. Sin bo prestal še eno manjšo operacijo, upam, da bo vse v redu. Vedno sem verjela, da nam bo Falcao pomagal, je znana osebnost, vsi mu prisluhnejo. Ko govori, je zelo skromen in res verjame v Boga," je za kolumbijske medije še dejala Sara Fernandez.