Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Evropska medalja za Tino Šutej: šele sedma Slovenka, ki ji je to uspelo

Deli na:
Evropska medalja za Tino Šutej: šele sedma Slovenka, ki ji je to uspelo

Foto: www.alesfevzer.com

Tina Šutej je v poljskem Torunu s srebrom v skoku s palico osvojila osmo medaljo na dvoranskih evropskih prvenstvih za slovensko atletiko, peto srebrno. Vseh osem odličij je osvojilo sedem atletinj, atleti pa so prišli najvišje do četrtega mesta.

Zlato odličje je doslej na 36 dvoranskih EP za Slovenijo osvojila le Jolanda Čeplak, ki je na 800 m 3. marca leta 2002 na Dunaju dosegla še sedaj veljaven svetovni rekord (1:55,82). Čeplakova ima edina v slovenski atletiki dve medalji s teh tekmovanj, na 800 m je bila bronasta leta 2007 v Birminghamu.

V Torinu leta 2009 sta na zmagovalne stopničke stopili Marija Šestak z drugim mestom v troskoku in Sonja Roman s tretjim mestom v teku na 1500 m; slednja je zaradi dopinga ruske tekmice šest let pozneje dobila srebro. To sta bili zadnji slovenski odličji na teh prvenstvih.

Srebrni kolajni sta osvojili še Brigita Bukovec na 60 m ovire leta 1996 v Stockholmu in Alenka Bikar na 200 m leta 2000 v Gentu. Bronasto odličje je prispevala še pokojna Jerneja Perc na 60 m leta 1996 v Stockholmu.

Slovenski atleti pa ostajajo brez odličij na dvoranskih EP. Najboljši moški uvrstitvi do četrta mesta Luke Janežiča v teku na 400 m na prejšnjem EP leta 2019 v Glasgowu ter Gregorja Cankarja v skoku v daljino v Stockholmu 1996 in Matica Osovnikarja v teku na 60 m v Birminghamu leta 2007.

Na prejšnjem EP pred dvema letoma na Škotskem je Janežič v teku na 400 m osvojil četrto mesto in medaljo zgrešil za dve stotinki. Na letošnjem prvenstvu na Poljskem je bil v finalu šesti.