900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Evforija in skrbi v Parizu: Messi prvič zaigral za PSG, a glavni je bil Mbappe, ki morda zapušča klub

Deli na:
Evforija in skrbi v Parizu: Messi prvič zaigral za PSG, a glavni je bil Mbappe, ki morda zapušča klub

Foto: Profimedia

Nogometaši Paris St. Germaina (PSG) so v četrtem krogu francoskega prvenstva še četrtič zmagali. Na gostovanju pri Reimsu so bili boljši z 2:0, oba gola pa je dosegel Kylian Mbappe, ki kljub govoricam, da si želi v Real Madrid, še vedno kaže odlične igre v dresu pariškega kluba. Prvega je dosegel v 16., drugega pa v 63. minuti.

Domači so v 51. minuti zapravili enajstmetrovko, Keylorja Navasa ni uspelo premagati Marshallu Munetsiju.

Za PSG pa je tokrat po prestopu iz Barcelone prvič zaigral argentinski zvezdnik Lionel Messi. Do 66. minute je tekmo spremljal z rezervne klopi, nato pa je zamenjal nekdanjega soigralca pri katalonskem velikanu, Brazilca Neymarja.

Monaco in Strasbourg sta bila po treh krogih francoske nogometne lige na zadnjih mestih prvenstvene razpredelnice, po četrtem krogu pa bosta lažje zadihala, saj sta se z zmagama na lestvici povzpela višje. Monaco je z dvema goloma Sofiana Diopa v gosteh premagal Troyes, Strasbourg pa je bil doma s 3:1 boljši od Bresta.

Največje presenečenje začetka prvenstva je Angers, ki je s tremi zmagami in remijem do zdaj že zbral deset točk. Po zmagi 2:0 nad Rennesom, gosti so oba gola dobili v drugem delu, ko so igrali z igralcem manj, se je celo prebil na drugo mesto, zaostaja le za PSG.

Prvo zmago v sezoni so zabeležili branilci naslova prvaka, igralci Lilla, ki so bili doma z 2:1 uspešnejši od Montpellierja.

Že v soboto so nogometaši Nice še drugič v sezoni zmagali s 4:0 in so edina ekipa, ki ni prejela gola. Ob tekmi manj ima sedem točk in je tudi napovedala boj za vrh.