Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Anže Kopitar še ni čisto dojel, kaj mu je uspelo

Deli na:
Anže Kopitar še ni čisto dojel, kaj mu je uspelo

Foto: alesfevzer.com

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je včeraj dosegel mejnik, ki ga je pred njim le 90 igralcev v ligi NHL. Dosegel je 1000. točko v karieri, s čimer je postal 91. igralec najmočnejše lige na svetu s takšnim dosežkom. V pogovoru za svojo spletno stran je na kratko strnil, kako je današnje dogajanje doživljal sam.

O tem, da bo mejnik prej ali slej padel, ni bilo dvomov; prvi zvezdnik kraljev je v zadnjih tednih pridno zviševal številko, preskočil 990 točk, pa se potem pred dvema dnevoma ustavil pri 999.

Včeraj je na tekmi z Arizono za zmago s 4:2 prispeval podajo pri četrtem golu Seana Walkerja, slednji je sicer potem zadel na prazna vrata. Kopitarjeva podaja je pomenila jubilejno tisočo točko.

"Mogoče je res trajalo malo dlje, kot sem pričakoval. A konec koncev sem dočakal to tisočo točko. Bilo je res na prazen gol, a je bilo vsaj toliko težje, ker sem moral dobiti 'buli' v naši tretjini. Lepo se je izšlo in vesel sem, da se je," je dejal Kopitar o doseženem mejniku.

Pojasnil je, da je bilo v 15 letih bogate kariere teh toliko, da si vseh ni zapomnil. "Prvi gol ti ostane v spominu, to je dejstvo. Mogoče pa so bolj kot drugi mejniki ostale v spominu ostale kakšni smešni in lepi dosežki v teh 15 letih. Vesel sem tudi za soigralce, ko so jih dosegli. Tega se spomniš, sicer pa je vse ostalo v istem košu, se jih je pa nabralo kar nekaj," je o takšnih in drugačnih statističnih mejnikih razmišljal Kopitar.


Priznal pa je, da današnji dosežek ne bo povsem enostavno zdrsnil v zgodovino njegovih dosežkov. "Trenutno se še ne zavedam, kaj to pomeni. Trajalo bo kakšen mesec, mogoče leto, da to pride za mano," je o tem, kakšen pomen ima zanj okrogla številka, menil igralec, ki je v celotni karieri nosil dres le ene ekipe.

Prav to, da je vseh tisoč točk dosegel za Los Angeles, šteje za poseben dosežek, še posebej, ker so nekateri soigralci sodelovali pri večini njegovih točk. "Meni je najbolj pomembno, da sem vse te točke dosegel z enim klubom, v Los Angelesu. Posebno je tudi, da je bil Dustin Brown zraven vsaj pri polovici. Drew Doughty je to dočakal. Najbolj posebno je, da smo to doživeli skupaj s soigralci," je ob osebnem uspehu razmišljal tudi ekipno.

Pojasnil je, da so njegovi kratkoročni cilji usmerjeni k 1001. točki, nekoliko dolgoročnejši pa že k poletju pred novo sezono. Ta se bo namreč za kralje z veliko verjetnostjo končala čez pet tekem, ko bo konec rednega dela.

"Sezona se res ni odvila, kot smo si želeli. Matematična različica za končnico je še, a odstotek ni največji. Zdaj nas pet tekem še čaka, treba jih je profesionalno odigrati," o tej sezoni razmišlja Kopitar in dodaja, da se v kalifornijski ekipi odpira možnost izboljšav pred naslednjo.

"Potem bo pred nami zanimivo poletje, kar se tiče naše ekipe. Pri 'salary capu' imamo nekaj prostora in pričakujem, da se bo ekipa izboljšala in da bomo naredili korak naprej ter bomo v igri za končnico, bolj, kot smo bili letos," je optimističen sveži član kluba 1000 v NHL.