favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Erdoganova hči ob strogih varnostnih ukrepih dahnila usodni da

Deli na:
Erdoganova hči ob strogih varnostnih ukrepih dahnila usodni da

Foto: Arhiv Reporterja

Hči turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana, Sumeyye, se je danes v Istanbulu ob strogih varnostnih ukrepih poročila s Selcukom Bayraktarjem iz družine turškega industrialca, poročajo tuje tiskovne agencije. Po navedbah turških medijev je na poročno slavje povabljenih okoli 6000 gostov.

Mediji so tudi objavili fotografijo 30-letne Sumeyye, ki ima lase pokrite z muslimansko ruto in sedi v avtomobilu, predvidenem za nevesto.

Par se je po navedbah medijev zaročil marca.

Nevestina poročna priča je turški premier v odhodu Ahmet Davutoglu, ženinova pa šef generalštaba turške vojske, general Hulusi Akar. Tuje agencije poročajo, da naj bi z udeležbo Davutogluja na poroki skušali utišati govorice o nesoglasjih med njim in Erdoganom, zaradi katerih naj bi Davutoglu prihodnji teden zapustil premierski stolček. Na poroko je povabljenih tudi več tujih voditeljev, med njimi iz Katarja in Pakistana.

Zaradi poroke je bilo zaprtih več cest v Istanbulu, širše območje dvorane Kucukcekmece, kjer je potekalo poročno slavje, pa je bilo zaprto za javnost.

Sumeyye Erdogan je diplomirala na London School of Economics in bila svetovalka vladajoče stranke za zunanjo politiko v času, ko je bil njen oče turški premier. Potem ko je Erdogan leta 2014 postal predsednik države, je zapustila ta položaj, zdaj pa je podpredsednica proislamske skupine za zaščito pravic žensk.

Njen izbranec je študiral na tehnični univerzi v Istanbulu in doktoriral na tehnološkem institutu Georgia v ZDA. Zadolžen je za tehnologijo v družinskem podjetju Bakyar Makina, ki proizvaja brezpilotnike in sodeluje v več projektih razvoja turških obrambnih sil.

Turški predsednik in njegova soproga Emine imata štiri otroke - sinova Buraka in Bilala ter hčeri Esro in Sumeyye.