mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Eagles of Death Metal se vračajo v Pariz

Deli na:
Eagles of Death Metal se vračajo v Pariz

Foto: Getty Images

Ameriška skupina Eagles of Death Metal bo drevi v sklopu aktualne turneje nastopila v pariški koncertni dvorani Olympia. Z nastopom bo simbolično sklenila svoj lanski nastop v dvorani Bataclan, ki so ga prekinili teroristi in ubili 90 ljudi. Pevec zasedbe Jesse Hughes je poudaril, da bo to zanje pomemben koncert, do katerega čutijo odgovornost.

Skupina Eagles of Death Metal je sredi decembra napovedala, da bo nadaljevala s turnejo, ki jo je bila primorana prekiniti zaradi terorističnega napada v Bataclanu. Nadaljevanje turneje so člani zasedbe poimenovali The Nos Amis Tour (Turneja za naše prijatelje).

Prvi koncert v sklopu turneje so odigrali v soboto zvečer v švedskem Stockholmu, kjer jim je prisluhnilo okoli 1000 obiskovalcev. Ob napovedi nadaljevanja turneje je Hughes povedal, da se člani zasedbe veselijo vrnitve v Pariz ter nadaljevanja širjenja rock'n'rolla.

Kljub vsemu bo pariški nastop skupine težka izkušnja za njihove oboževalce, mnogi med njimi so preživeli novembrski teroristični napad.

Udeleženci v tragediji so prejeli brezplačne vstopnice. Eden od njih po imenu Guillaume je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal, da še ne ve, če bo lahko prisluhnil nocojšnjemu koncertu v Olympiji, saj še ni prebolel travmatičnega dogodka. Oboževalka Helene pa se je odločila, da bo kljub vsemu šla na koncert, zato da stori korak naprej in zaokroži novembra surovo prekinjeno koncertno izkušnjo.

Hughes pa je v intervjuju za AFP dejal: "Strah me je, resnično me je strah. Upam, da bom lahko stopil na oder in da bom močnejši, kot sem zdaj. Ne želim se sesuti pred nikomer. Tega se najbolj bojim."

"Svojih prijateljev ne smem razočarati," je dejal z mislijo na 90 žrtev terorističnega napada in dodal, da tudi oni njega niso razočarali. "Ko sem med streljanjem tekel po ulici, da bi si rešil življenje, se je ob meni znašel moški. Težko je hodil in videl sem, da močno krvavi. Še danes ne vem, kaj se je zgodilo z njim. Vdihnil je in dejal, da je bil naš zadnji koncert veliko boljši," se je spominjal Hughes. Neverjetno pogumno se mu je zdelo, da je bil moški v takem trenutku sposoben šale.

"Že tako je dovolj težko," je dodal z mislijo na to, da bodo nekaj oboževalcem na invalidskih vozičkih in berglah morali pomagati v dvorano. "Rad bi ponovno videl nasmejane obraze. Rad bi videl vse te nasmehe, ki so me pozdravili tisto noč," je povedal.

Današnji koncert se bo zgodil tri mesece po tragediji. "Ali je važno, če se mi zdi prezgodaj? Zdaj je čas. Včasih ljudje mislijo, da je pri raku prezgodaj za operacijo, vendar je zdaj čas, da se rakavo tkivo izreže," je za AFP povedal Hughes in dodal: "To je psihološki, čustveni rak, ki je napadel ves svet in mislim, da smo sredi nečesa izjemno lepega...skupina ljudi se je raku uprla."

"Zame bo to terapija. Sem sebičen...," je dejal Huges. Priznal je, da se na oder ne bi mogel povzpeti brez soustanovitelja skupine Josha Hommea, ki se je kljub novorojenemu sinu Wolfu odločil, da bo nastopil v Parizu. Homme, tudi pevec skupine Queens of the Stone Age, v dvorani Batacalan z zasedbo ni nastopil.

Eagles of Death Metal so za AFP že pred časom povedali, da si želijo biti prva skupina, ki bo nastopila ob ponovnem odprtju Bataclana. To naj bi se zgodilo konec letošnjega leta.

Zasedba Eagles of Death Metal je sicer po napadih, ki so zahtevali 130 življenj, v Parizu že nastopila 7. decembra. Pridružila se je enemu od koncertov irske rock skupine U2 v areni AccorHotels. Na koncu nastopa Ircev so skupaj zaigrali in zapeli ganljivo izvedbo pesmi People Have The Power ameriške pevke Patti Smith. Ameriška zasedba je zaigrala tudi svojo uspešnico I Love You All The Time.