stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Drevi znani dobitniki Bloudkovih priznanj

Deli na:
Drevi znani dobitniki Bloudkovih priznanj

Foto: Muzej novejše zgodovine Slovenije

Potem ko so pred dnevi podelili Prešernove nagrade za dosežke na kulturnem področju, bodo v drevi ob 20. uri na svoj račun prišli še tisti na športnem področju. V Cankarjevem domu v Ljubljani bodo že 50. podelili Bloudkova priznanja.

Kot je pojasnil predsednik odbora za podeljevanje Bloudkovih priznanj, legendarni telovadec Miro Cerar, je do razpisnega roka, torej 5. decembra 2014, prispelo 51 vlog za skupno 38 nominirancev. Od tega je bilo za nagrado predlaganih 26 vlog, 17 pa za Bloudkovo plaketo.

Letos bodo podelili tri nagrade, dve za vrhunski mednarodni dosežek in eno za življenjsko delo v športu, ter enajst plaket, od tega šest za pomemben tekmovalni dosežek, tri za pomemben prispevek k razvoju slovenskega športa in dve za življenjsko delo.

Bloudkova nagrada je vredna 6000 evrov, plaketa pa 2000 evrov. Za primerjavo, vrednost velike Prešernove nagrade znaša 21.000 evrov, nagrade Prešernovega sklada pa 7000 evrov.

Odbor za podeljevanje Bloudkovih priznanj sicer ob Cerarju sestavljajo še Viktor Grošelj, Peter Kauzer, Viktor Krevsel, Ivan Lukan, Petra Majdič, Rajko Šugman, Katarina Venturini, Rudi Zavrl in sekretar Zoran Verovnik. Uredniški odbor, v katerem so poleg Grošlja, Venturinijeve in Verovnika še Jože Pogačnik, Marko Račič, Silva Razlag, Rajko Šugman in Urša Žlindra, pa je ob jubilejni 50. podelitvi izdal tudi knjigo 50 let Bloudkovih priznanj 1965 - 2014.