Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dončićev Dallas se je vrnil: po orkanu trojk do zmage nad Phoenixom (VIDEO)

Deli na:
Dončićev Dallas se je vrnil: po orkanu trojk do zmage nad Phoenixom (VIDEO)

Košarkarji Dallas Mavericks so v domači dvorani dobili četrto tekmo polfinala severnoameriške lige NBA proti Phoenix Suns s 111:101 in izenačili dvoboj na štiri zmage na 2:2. Slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je pomagal, da se je zvezdnik Phoenixa Chris Paul kmalu znašel v težavah z osebnimi napakami, je zbral 26 točk, 11 podaj in sedem skokov.

Dončić se je tik pred polčasom opotekel po trčenju s Paulom in pokazal, da se je od njega hitro naučil nov trik, piše ameriški ESPN, saj je Paul prejel že četrto osebno napako.

Slovenski zvezdnik pa je pomagal Dallasu dobro izkoristiti težave z osebnimi Paula in izenačiti konferenčni polfinale na 2:2.

"Videl sem ga, kako gre na skok in bil sem presenečen," je po tekmi dejal Dončić in opisal besedni dvoboj s Paulom: "Rekel mi je: 'Ali sem te res porinil tako močno?' Odvrnil sem mu: 'Ne, ne tako močno. Ampak sem odigral pametno.' Nato mi je rekel le: 'Ja, vem.'"

Paul je na koncu moral tekmo predčasno končati v zadnji četrtini.


Dončić je z igre metal 9:25, trojke 1:10. V statistiko je vpisal tri ukradene žoge, izgubil pa štiri. Dorian Finney-Smith je k zmagi prispeval osebni strelski rekord s 24 točkami, Jalen Brunson pa je dodal 18 točk.

"Luka mi je rekel, ko sem nabral že pet trojk, da jih bom zbral še nekaj," je dejal Finney-Smith, ki je zbral osem trojk in dodal: "Ko ti LD reče, da boš zbral še nekaj trojk, potem ti je jasno, da jih boš res." Kar osem od Dončićevih skupno 11 podaj je bilo za trojke, skupno je Dallas dosegel 20 trojk.

Prvi strelec gostov je bil Devin Booker s 35 točkami, najboljša ekipa rednega dela pa je prvič v končnici izgubila dve zaporedni tekmi. Peta tekma bo spet v Arizoni v noči s torka na sredo ob 4. uri zjutraj po slovenskem času, šesta pa sledi 12. maja v Teksasu.

Na vzhodu so košarkarji Philadelphia 76ers prav tako dobili še drugo zaporedno tekmo in izenačili dvoboj proti prvemu nosilcu Miamiju. Četrto tekmo so dobili s 116:108. Na drugi tekmi Joela Embiida po poškodbi je kamerunski center k zmagi prispeval 24 točk pri metu iz igre 7-13 in 11 skokov.

Prvi zvezdnik večera je bil James Harden z 31 točkami, devetimi podajami in sedmimi skoki, vključno z nekaj ključnimi koši.