mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dončić se je treh tednih vrnil: Prsi so me še vedno pekle

Deli na:
Dončić se je treh tednih vrnil: Prsi so me še vedno pekle

Luka Dončić - Foto: Profimedia

Košarkarji Dallasa so ponoči v severnoameriški ligi NBA na gostovanju premagali Oklahomo City s 95:86. Vnovič je izstopal prav slovenski reprezentant Luka Dončić, ki je dosegel 14 točk, 10 podaj in devet skokov. Po 15 točk sta dosegla Tim Hardaway Jr. in Marquese Chriss.

Domači so zagrozili le v prvem delu, ko so povedli za šest točk, a je Dallas hitro poravnal in v drugi tretjini ušel na 49:34, te razlike pa gostitelji niso več uspeli izničiti. V tretjem delu so se približali na 63:60, v zadnjem, kjer je prednost Dallasa več ali manj znašala 10 točk in več, pa so se 41 sekund pred koncem prišli na 90:86.

V končnici je nato Nemec Maxi Kleber po podaji Dončića, ki se je vrnil po 10 tekmah in 23 dneh odsotnosti, najprej zadel trojko, zmago gostov iz Teksasa pa je s prostima metoma potrdil Hardaway Jr.

"Bilo je težko. Nazadnje sem igral pet na pet pred štirimi tedni. Čuden občutek, a vesel sem, da sem nazaj. Prsi so me še vedno pekle, a počasi se vračam. Občutek pa še ni pravi. Ko vržem na koš, ne vem, ali bo šla žoga v obroč ali ne. Res je čudno. Imel sem met, ko sem bil prepričan, da bo koš, pa sem zgrešil tudi obroč," je po zmagi povedal Dončić, ki očitno še ni 100-odstotno nared.



Bolj zadovoljen je bil trener Jason Kidd: "V tridesetih minutah je dosegel skoraj trojni dvojček in opravil je odlično delo. Še vedno pa se trudi dobiti pravi občutek. Je pa lepo razigraval ekipo in odlično skakal. Lepo ga je bilo spet videti na parketu."

V seriji gostovanj Dončića že danes čaka slovenski obračun z Denverjem in Vlatkom Čanćarjem v Koloradu.

Velja omeniti še tekmo med Bostonom in Orlandom, ki so jo s 116:111 dobili prvi, Jaylen Brown pa je za zmagovalce dosegel kar 50 točk. Vnovič so bili uspešni tudi Los Angeles Lakers, ki so s 108:103 premagali Minnesoto, LeBron James pa je za zmagovalce dosegel 26 točk.