900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dončić prvi strelec Dallasa za zmago nad Portlandom

Deli na:
Dončić prvi strelec Dallasa za zmago nad Portlandom

Foto: Reuters

Luka Dončić nadaljuje z odličnimi predstavami v severnoameriški košarkarski ligi. Najboljši novinec v zahodni konferenci v uvodnem delu sezone NBA je bil prvi strelec Dallasa pri zmagi nad Portland Trail Blazers s 111:102. Dončić je prispeval 21 točk ter ga je samo en skok ločil od dvojnega dvojčka. V statistiko je vpisal še devet skokov.

Dončić, ki se je vrnil po krajšem premoru zaradi poškodbe, je odigral 32 minut, z metom iz igre 6:14 in metom za tri 2:4 in prostim metom 7:9, v statistiko pa je vpisal še tri podaje.

Tekma je bila tudi v znamenju podelitve naziva najboljšega novinca Zahoda oktobra in novembra, ki so ga podelili devetnajstletnemu Slovencu. "Pomeni mi veliko. Gre za še dodatno spodbudo, da se bom še bolj trudil in boril za tisto, kar si želim. Je še veliko prostora za napredek," je dejal Dončić.

Ljubljančan je bil znova najboljši v odločilnih trenutkih tekme. V zadnji minuti je v svojem značilnem slogu s korakom nazaj zadel odločilno trojko za vodstvo s 108:99. Približno 20 sekund kasneje je Dončić podal na drugo stran igrišča Dennisu Smithu Jr., ki je prestregel Dončićevo asistenco in in zabil.

Odlično gre tudi Dallasu, ki je prišel do osme zaporedne zmage na domačem igrišču. Gre za niz, ki so ga Mavericks nazadnje dosegli marca 2011, torej takrat, ko so prvič in zadnjič osvojili naslov prvaka lige NBA. Mavericks so osvojili deveto zmago v zadnjih enajstih tekmah za sedmo mesto v razvrstitvi zahodne konference.

Prvi strelec Portlanda je bil Damian Lillard s 33 točkami. Dallas v sredo čaka tekma v gosteh pri New Orleansu.

Miami Heat brez Gorana Dragića, ki zaradi težav s kolenom ne igra, je ponoči izgubil proti Orlandu z 90:105.