dejan-vunjak Dobra karma

9 let po Brendijevi smrti njegov sin še vedno ...

jake-paul Svet24.si

FOTO: Posebne enote na domu internetnega zvezdnika...

jansa bajuk FB Reporter.si

»Matej Tonin bo moral biti bolj previden, kot je ...

knjižnica šiška Svet24.si

Incident v ljubljanski knjižnici: vstopila brez ...

Screenshot 2020-08-05 at 18.39.43 Necenzurirano

Banjalučani in bivši šef Darsa med krizo ...

rtvs, radiotelevizija slovenija Odkrito.si

Počasen razpad RTV SLO

Zvezdana Mlakar 3 Njena.si

Zvezdana Mlakar se je zlomila

Magazin

Dončić in košarkarji čakajo na tekmece v lovu na Tokio

Deli na:
Dončić in košarkarji čakajo na tekmece v lovu na Tokio

Foto: Fiba

Slovenija z Luko Dončićem na čelu bo danes dobila tekmece v kvalifikacijah za olimpijske igre 2020 v Tokiu. Za slovenske ljubitelje košarke bi bila najbolj atraktivna destinacija Beograd, a hkrati s tekmovalnega stališča verjetno tudi najbolj zahtevna.

Poleg Beograda bodo kvalifikacijski turnirji potekali v Kaunasu, kanadski Victorii ter Splitu, kamor pa Slovenija ne more biti izžrebana, saj je v istem kakovostnem bobnu kot Hrvaška, ki bo avtomatično kot gostiteljica igrala v Dalmaciji.

Beograd od 23. do 28. junija 2020 bi bil zagotovo poln Slovencev, še posebej zdaj, ko je Luka Dončić znova izjavil, da bo igral za slovensko reprezentanco. Vprašanje je le, ali je Srbija z vsemi svojimi zvezdniki ter bivšim slovenskim selektorjem Igorjem Kokoškovim na trenerskem stolčku premagljiva pred vsaj 15.000 navijači v beograjski Areni.

Iz vsakega mesta oziroma od skupno štiriindvajsetih reprezentanc, ki bodo nastopile v dodatnih kvalifikacijah, se bodo na olimpijske igre uvrstili le zmagovalci. Te se bodo v Tokiu pridružili Španiji, Franciji, ZDA, Argentini, Avstraliji, Nigeriji, Iranu ter Japonski.V vsakem mestu bo nastopilo šest ekip, ki bodo razdeljene v dve skupini. Skupino A bodo sestavljale reprezentance iz prvega, četrtega in petega kakovostnega bobna, skupino B pa reprezentance iz drugega, tretjega in šestega kakovostnega bobna. Slovenija je v tretjem bobnu skupaj s Hrvaško, Turčijo in Portorikom.

Po odigranih tekmah znotraj posamezne skupine ter prostem dnevu, bosta 27. junija na sporedu polfinalna obračuna, 28. junija pa še finalni dvoboj zmagovalcev polfinala, ki bo prinesel udeleženca olimpijskih iger.

Žreb bo potekal na sedežu Mednarodne košarkarske zveze v Miesu ob Ženevskem jezeru, ki se zdaj imenuje Hiša Patricka Baumanna. Začel se bo ob 14. uri - najprej z žrebom olimpijskih kvalifikacij za ženske, ogledati pa si ga bo mogoče na Fibinem youtube kanalu oziroma Facebooku.

Loading...