favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dončič gledal upokojitev dresa legende, nato je premagal najboljšo ekipo Zahoda

Deli na:
Dončič gledal upokojitev dresa legende, nato je premagal najboljšo ekipo Zahoda

Luka Dončić in Steph Curry - Foto: Profimedia

Košarkarji Dallas Mavericks so ob upokojitvi dresa s številko 41, ki ga je dolga leta nosil Nemec Dirk Nowitzki, pred domačimi navijači premagali najboljšo ekipo zahodne konference Golden State Warriors z 99:82. Luka Dončić je bil najboljši strelec Dallasa s 26 točkami, temu pa je dodal še osem podaj in sedem skokov.

Pri Dallasu je manjkal Kristaps Porzingis, a je teksaška ekipa kljub temu prvič v sezoni nanizala štiri zmage in se prebila na peto mesto v zahodni konferenci. Pri gostih Stephen Curry ob dobri obrambi domačinov ni imel svojega večera, ob skromnem metu iz igre 5-24 je zbral 14 točk, čemur je dodal še devet skokov in pet podaj.

Dončić, ki je igral agresivno in zadel 10 od 12 prostih metov (iz igre je metal 7:18, za tri točke 2-8), je ob koncu vzbudil nekaj skrbi, ko je dve minuti pred koncem odšepal z igrišča in se ni vrnil, a dejal, da to ni imelo povezave z načetim gležnjem.

Že pred tekmo pa se je 22-letni slovenski zvezdnik, nekakšen naslednik zdaj upokojenega 43-letnega odličnega strelca iz Würzburga, ki je vseh 21 sezon v NBA igral za Dallas, spomnil svojega "predhodnika". "Kakšen igralec, a kar je še pomembnejše, kakšna izjemna oseba," je na Twitterju zapisal Dončić, ki je skupaj z Nemcem igral v sezoni 2018/19.

Skupaj z Nowitzkijem pa je leta 2011, ko je Dallas osvojil edini naslov prvaka, igral zdajšnji trener teksaške zasedbe Jason Kidd, ki je pred novinarje stopil v Nemčevem dresu.

"Ikona. Igral je za isto ekipo 21 let in veliko pomenil za mesto, za franšizo. Odprl je vrata za tuje košarkarje, da lahko verjamejo v izjemne kariere v NBA. Dal jim je samozavest," pa je o Nemcu dejal Curry, čigar ekipa ima zdaj enak izkupiček zmag in porazov kot Phoenix Suns.


Denver Nuggets so brez poškodovanega Vlatka Čančarja izgubili proti tretji ekipi zahodne konference Utah Jazz s 109:115, čeprav je blestel Nikola Jokić s 26 točkami, 21 skoki in 11 podajami. Pri Utahu je izstopal Bojan Bogdanović s 36 točkami in 13 skoki.

Kar nekaj pozornosti je požela vrnitev na igrišča Kyrieja Irvinga. Ta je zaradi tega, ker ni cepljen, izpustil prvih 35 tekem sezone, ponoči pa je Brooklyn Nets, drugi ekipi vzhodne konference, pomagal do zmage pri Indiana Pacers s 129:121, dosegel je 22 točk, deset v zadnji četrtini.

"To je bilo izjemno," je takoj po tekmi dejal Irving, čigar ekipa je zaostajala že za 19 točk. Prvi strelec tekme je bil sicer njegov soigralec Kevin Durant z 39 točkami, pri domačih pa se je s trojnim dvojčkom izkazal Domantas Sabonis (32 točk, 12 skokov, 10 podaj).

Tretja ekipa vzhodne konference in branilka naslova Milwaukee Bucks je doma brez bolnega Giannisa Antetokounmpa izgubila proti Toronto Raptors s 111:117, pri katerih je Pascal Siakam dosegel 33 točk.

Na drugih tekmah so Charlotte Hornets ugnali Detroit Pistons s 140:111 (Kelly Oubre Jr. je dosegel 32 točk), Orlando Magic je izgubil proti Philadelphia 76ers s 106:116 (Joel Embiid 31 točk za zmagovalce), Washington Wizards proti Houston Rockets s 111:114, Boston Celtics pa kljub 30 točkam Jaylena Browna proti San Antonio Spurs s 97:99

Minnesota Timberwolves so z 98:90 premagali Oklahoma City Thunder, Portland Trail Blazers so izgubili proti ekipi Miami Heat s 109:115, Sacramento Kings pa proti Atlanta Hawks s 102:108. Pri slednjih zaradi težav s hrbtom ni igral Trae Young.