benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dončić četrti najmlajši do 5000 točk: pred njim le tri legende lige NBA (VIDEO)

Deli na:
Dončić četrti najmlajši do 5000 točk: pred njim le tri legende lige NBA (VIDEO)

Foto: Profimedia

Ekipa Dallas Mavericks je v košarkarski ligi NBA doma s 110:90 premagala Cleveland Cavaliers in osvojila prvo mesto v jugozahodni skupini ter peto na zahodnem delu, ki neposredno vodi v končnico. Luka Dončić je za zmagovalce v 23 minutah dosegel 24 točk, osem skokov in podajo ter postal četrti najmlajši v ligi NBA s 5000 doseženimi točkami.

Dončić je z 22 leti in 67 dnevi četrti na večni lestvici lige, do meje 5000 točk pa je prišel, ko je po štirih minutah dosegel sedmo na tekmi proti Clevelandu. Le LeBron James (21 let, 22 dni), Kevin Durant (21 let, 133 dni) in Carmelo Anthony (21 let, 292 dni) so bili mlajši, ko so prišli do omenjenega mejnika.

"Pokazali smo, da smo ena izmed najboljših ekip lige. To je velika stvar, današnja zmaga je bila zelo pomembna, tekmo smo končali brez večjih prask in sedaj čakamo na naslednji obračun," je pred novo tekmo s Clevelandom, ki bo v noči na ponedeljek po slovenskem času, dejal trener Dallasa Rick Carlisle. Po petem slavju v nizu je postal 15. trener v zgodovini lige po številu zmag, ima jih 833, eno več od Cottona Fitzsimmonsa.

Dallas (39 zmag, 28 porazov) pa ima še vedno zmago več in poraz manj od Portlanda (38-29) v boju za peto mesto v zahodni konferenci. Portland Trail Blazers so namreč ugnali branilce naslova Los Angeles Lakers s 106:101 in ekipa iz mesta angelov se je v troboju z Dallasom in Portlandom znašla v najslabšem položaju, na sedmem mestu, iz katerega se v nadaljevanje ligaških obračunom pride le še po dodatnih tekmah. Ekipe čaka le še po pet tekem rednega dela.

Damian Lillard je vodil Portland z 38 točkami, Anthony Davis pa je vpisal 36 točk in 12 skokov v statistiki Lakers, ki so tretjič v nizu igrali brez poškodovanega prvega zvezdnika Jamesa ter izgubili osmič na zadnjih desetih tekmah. Tokratna tekmeca sta bila pred dvobojem izenačena na lestvici.

Zmagali sta tudi košarkarji Miami Heat, ki so Minnesoto Timberwolves s 121:112 odpravil tudi po zaslugi nekdanjega slovenskega kapetana Gorana Dragića. Ta je bil tretji najučinkovitejši strelec domačih in je v 32 minutah dosegel 23 točk, štiri skoke in tri podaje podaje.



Tyler Herro je za Miami zadel 27 točk, Jimmy Butler pa 25. Po zaslugi Herra in Dragića je klop Miamija, ekipa je na šestem mestu vzhodnega dela lige, porazila Minnesotino s 57:19. Miami ima zmago več in poraz manj od sedmega Bostona. Ta je v Chicago klonil proti Bulls z 99:121.

Najboljša ekipa lige Utah Jazz je s 127:120 ugnala Denver Nuggets, za katere Vladko Čančar, tretji Slovenec v NBA, ni dobil priložnosti za igro. Hrvaški reprezentant Bojan Bogdanović je za svoj najboljši dosežek v najmočnejši košarkarski ligi na svetu dosegel 48 košev, osem skokov in dve asistenci.

Denver je v zadnjo četrtino šel s točko prednosti (99:98), Bogdanović je nato zadel tri trojke in dva prosta meta za 11 točk in prinesel zmago Utahu. V ekipi Denverja, ki je tik pred Dallasom na četrtem mestu zahodne konference lige NBA in ima kot zadnja ta čas končnico v rokah, je bil najboljši srbski center Nikola Jokić s 24 koši, devetimi skoki in 13 podajami, Michael Porter ml. je dodal 31 točk.

"Igram vse bolje, moj met je veliko natančnejši kot na začetku sezone. V pravo formo prihajam prav sedaj, ko se začenja počasi končnica, kar je odlično," je dejal Bogdanović, ki je izvrstno nadomestil že nekaj časa poškodovana pomembna moža moštva, Donovana Mitchella in Mika Conleyja.