Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dobrodelno obarvan 5. rojstni dan skupine The Eccentrics

Deli na:
Dobrodelno obarvan 5. rojstni dan skupine The Eccentrics

Marsikomu je skupina s svojo glasbo na oči zvabila solze - Foto: Igor Gošte

Peti rojstni dan skupine The Eccentrics je bil za vse, ki so se včeraj v udeležili njihovega koncerta v Šmarci pri Kamniku nepozaben. Fantje in dekleta te prav posebne glasbene skupine so marsikomu v polni dvorani Doma krajanov Šmarca na oko privabili solze.

Nepozabni so bili tudi njihovi glasbeni gostje: vzpenjajoča glasbenica Ella Roš, Anja Pustak Lajovic iz Trbovelj, enajstletna Lea Koban iz Zagorja ob Savi, ki je zapela dve skladbi navkljub temu, da je zaradi bolezni zjutraj na dan koncerta skorajda ostala brez glasu, ter Vida Zupin, skupaj s sestrama Ino in Elo Zupin, ki so nam pričarale pravo božično vzdušje.

Skoraj dvourni koncert, ki so ga na koncu polepšali s torto velikanko, je povezovala Daniela Paj. Povejmo, kdo so člani glasbene skupine The Eccentrics, ki igrajo tako pop skladbe kot malce bolj divja rock komade s katerimi so nas razvedrili ob koncu koncerta.

Foto: Igor Gošte - Rojstnodnevna torta velikanka s katero so se posladkali tudi obiskovalci

To so voditelj skupine Simon Zorman in še sedem članov: po bobnih že nekaj let udarja Tanea Lipovšek iz Mengša,  na električni kitari je Lea Hauptman, ravno tako iz Mengša, vokalistka je Ela Zupin iz Križa pri Komendi, na klaviaturah je Uroš Koščak iz Kamnika, njihov vokalist  je Miha Šoštar  iz Ljubljane, Tadej Zorman, ki je vokalist in igra električno kitaro, skrbi tudi za tehniko je iz Šmarce pri Kamniku in še novinec v skupini, ki igra  na bas kitari David Vehovec iz Mengša.

Skupino poleg dobre glasbe, ki jo izvajajo, krasi tudi to, da so spremljevalna skupina nadarjene slepe pevke Anje Pustak Lajovic, kakor tudi, da imajo v svojih vrstah dva člana s cerebralno paralizo. S tem skupina pod vodstvom Simona Zormana, ki ima poleg omenjenega sina Tadeja tudi mlajšega sina s posebnimi potrebami, kaže svojo veliko srce. To dokazujejo s samo zasedbo in z mnogimi humanitarnimi projekti, ki jih sami organizirajo, ali s sodelovanji na zasavskih humanitarnih tekih.

Foto: Igor Gošte - Skupina The Eccentric z mlado gostjo Leo Koban

Omenimo še njihov glasbeni prvenec z naslovom Vsak otrok, ki smo ga slišali tudi na koncertu. Govori o  drugačnosti oziroma enakih možnostih za vse. Pesem pravi, da si vsak otrok zasluži svoje mesto v tem vse manj empatičnem in vse bolj hitrem svetu. Vsak je namreč vreden sprejetosti v družbi, pa čeravno morda ne sliši, ne govori, ne more hoditi, ne vidi, ali kar koli drugega.

Avtor omenjene glasbe je Tadej, aranžma je delo Simona, besedilo pa je napisala Anja, ki je na koncertu zapela nekaj svojih pesmi, ki bodo našle svoje mesto v njenem nastajajočem glasbenem albumu, med njimi tudi pesem Svetla tema, katere besedilo je delo pisca teh vrstic. Vse pesmi imajo globoko sporočilo.

Foto: Igor Gošte - Anja Pustak Lajovic z žametnim glasom in kitarist Tadej Zorman

Globoko sporočilno je bilo tudi na njihovi obletnici, saj so obiskovalci, ki se jih je res veliko zbralo, namesto nakupa vstopnice za ogled koncerta, vsak po svojih močeh darovali prostovoljne prispevke, ki jih bo skupina v celoti namenila Pediatrični kliniki Ljubljana, oddelku z otroci, ki se borijo z rakom. 

O tej skupini smo letos v Reporterju objavili daljši članek, ki si ga lahko preberete na tej povezavi.