premk1 Svet24.si

Francki se mož oglaša z drugega sveta

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

sds, janez janša, Necenzurirano

Demontaža druge republike #kolumna

golob jansa bobo Reporter.si

Kako Janša Goloba blati pred Evropo - in kako ...

imgonline-com-ua-twotoone-49R0E54WwN2Z3bU Ekipa24.si

To lahko samo Hojs! Odziv na epsko zmago nad ...

Domen in Luka Odkrito.si

Veste, kdo sta ta dva SLOVENCA? Sta SVETOVNO ...

doncic-cuban Ekipa24.si

Nor prizor iz Cubanove pisarne: Gledal Dončića, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Divja svinja terorizirala nakupovalno središče

Deli na:
Divja svinja terorizirala nakupovalno središče

Foto: Reuters

V nakupovalno središče v Hongkongu je v nedeljo zatavala divja svinja, prestrašila nakupovalce in povzročila opustošenje. Šlo je za 25 kilogramov težko in slab meter dolgo svinjo, okoli deset policistov pa je potrebovalo več ur, preden so jo uspeli uspavati.

Kot je sporočila policija, je divja svinja v nedeljo zatavala v nakupovalno središče v okrožju Chai Wan, tam pa nato vstopila v trgovino z otroškimi oblačili. Ljudje so zato poklicali policiste, ti pa so nakupovalce in zaposlene evakuirali.

Svinja se je medtem zatekla na galerijo, od tam pa v neko garderobo, okoli deset policistov pa je potrebovalo več ur, preden so jo uspavali. Sedaj je na opazovanju v centru za živali, od koder jo bodo kasneje verjetno izpustili nazaj v divjino.

Kot piše časnik South China Morning Post, so v nedeljo zabeležili še en podoben incident. V parku Tsuen Wan so še pred incidentom v nakupovalnem središču opazili divjo svinjo, ki se je odločila zaplavati v tamkajšnjem bazenu. Tudi to so uspavali in vrnili v divjino.

Območje Hongkonga ob množici nebotičnikov v kar 40 odstotkih pokrivajo parki in naravni rezervati. Zato ni nič nenavadnega, da na urbana območja zatavajo divje živali, predvsem pitoni in druge kače. Ko gre za divje svinje, pa mestne oblasti prebivalstvu svetujejo, naj se jim izognejo, saj te napadajo ljudi.