Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Divja svinja terorizirala nakupovalno središče

Deli na:
Divja svinja terorizirala nakupovalno središče

Foto: Reuters

V nakupovalno središče v Hongkongu je v nedeljo zatavala divja svinja, prestrašila nakupovalce in povzročila opustošenje. Šlo je za 25 kilogramov težko in slab meter dolgo svinjo, okoli deset policistov pa je potrebovalo več ur, preden so jo uspeli uspavati.

Kot je sporočila policija, je divja svinja v nedeljo zatavala v nakupovalno središče v okrožju Chai Wan, tam pa nato vstopila v trgovino z otroškimi oblačili. Ljudje so zato poklicali policiste, ti pa so nakupovalce in zaposlene evakuirali.

Svinja se je medtem zatekla na galerijo, od tam pa v neko garderobo, okoli deset policistov pa je potrebovalo več ur, preden so jo uspavali. Sedaj je na opazovanju v centru za živali, od koder jo bodo kasneje verjetno izpustili nazaj v divjino.

Kot piše časnik South China Morning Post, so v nedeljo zabeležili še en podoben incident. V parku Tsuen Wan so še pred incidentom v nakupovalnem središču opazili divjo svinjo, ki se je odločila zaplavati v tamkajšnjem bazenu. Tudi to so uspavali in vrnili v divjino.

Območje Hongkonga ob množici nebotičnikov v kar 40 odstotkih pokrivajo parki in naravni rezervati. Zato ni nič nenavadnega, da na urbana območja zatavajo divje živali, predvsem pitoni in druge kače. Ko gre za divje svinje, pa mestne oblasti prebivalstvu svetujejo, naj se jim izognejo, saj te napadajo ljudi.