profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dinamo Zagreb prekinil evropski urok

Deli na:
Dinamo Zagreb prekinil evropski urok

Igralci Dinama slavijo uspeh. - Foto: Facebook

Zagrebški Dinamo, za katerega igra tudi slovenski nogometni reprezentant Petar Stojanović, bo po letu 1970 prvič prezimil v evropskih tekmovanjih. Dokončno si je to zagotovil z domačo zmago proti Spsartaku iz Trnave, ki je bil v kvalifikacijah usoden za ljubljansko Olimpijo. Dinamo je za četrto zaporedno zmago Slovake premagal s 3:1 (2:0).

Nekdanji igralec Maribora je bil najzaslužnejši za vodstvo z 2:0, po njegovem prodoru po desni strani in podaji so gosti dosegli avtogol.

Uspešen je bil še en slovenski nogometaš Dinama, a ne zagrebškega, ampak kijevskega. Ukrajinci so s 3:1 premagali francoski Rennes, slovenski reprezentant pa je v 13. minuti po kotu z glavo dosegel prvi gol na tekmi. Kijevčani so se z zmago močno približali napredovanju v izločilne boje, tako kot Astana imajo osem točk, Rennes na tretjem mestu jih ima tri.

Kevin Kampl je s svojim Leipzigom na gostovanju pri Celticu v igro vstopil na začetku drugega polčasa, v katerem so gosti najprej izničili prednost Škotov, a so ti hitro odgovorili in si zagotovili zmago z 2:1. Obe ekipi imata zdaj šest točk, kolikor tudi znaša zaostanek za vodilnim Salzburgom, ki je tokrat v gosteh s 5:2 ugnal Rosenborg, a si s tem še ni stoodstotno zagotovil napredovanja.

Miha Mevlja za Zenit v Bordeauxu ni igral, tekma se je končala z izidom 1:1.

Poleg zagrebškega Dinama so se v izločilne boje že uvrstili Bayer Leverkusen, Zürich, Arsenal, Eintracht Frankfurt, Lazio in Chelsea.