kdo prvi prihiti na pomoc Svet24.si

Med službo na intervencijo? Dolenjski delodajalci...

2_Pero Lovšin Svet24.si

»Naše dobre volje naj se nalezeta tudi politika ...

ženska Dobra karma

Popolna energijska napoved od 19. do 25. 10. 2019

Festival že tradicionalno gosti Zemono Svet24.si

Kdo so sodobni slovenski graščaki in kako ...

colja1 Odkrito.si

Ženske, pogovarjajmo se o spolnosti!

borut4 Njena.si

Borut priznava: 'Maščevanje je uspelo'

ALEŠOVA POT Njena.si

Aleš po operaciji kože pravi suhec

Magazin

Delavci na londonskem maratonu so se posmehovali najpočasnejšim tekačem: Debeluhi!

Deli na:
Delavci na londonskem maratonu so se posmehovali najpočasnejšim tekačem: Debeluhi!

Prvi festival 360° Vipavska dolina bo trajal do 17. maja - Foto: Arhiv Svet24

Organizatorji londonskega maratona so se opravičili najpočasnejšim tekačem z letošnje izvedbe dirke, ker so bili tarča verbalnih napadov neučakanih delavcev na progi. Vsem prizadetim tekačem so izdali povabilo, da se enega od največjih svetovnih maratonov udeležijo prihodnje leto, poroča BBC.

Po poročanju spletnega portala britanske javne radiotelevizije je bilo več sto tekačev na letošnji izvedbi dirke deležnih nesramnih komentarjev delavcev na progi, da so prepočasni in predebeli.

To naj bi se dogajalo, ker naj bi delavci želeli čim prej odstraniti ovire in druge oznake na progi, počistiti ter zaključiti z delom. Komentarji so bili uperjeni proti tekačem, ki so 42-kilometrsko razdaljo premagali v sedmih urah in pol ali več.

Nekateri izmed tekačev niso več vedeli, kam teči, saj so delavci že odstranili oznake na progi. Drugi so tekli skozi oblake čistil, ko so se proge lotile čistilne ekipe. Skoraj vsi pa naj bi bili deležni posmehovanja delavcev različnih podizvajalcev, ki jih je najel organizator.

Med njimi je bila tudi najpočasnejša tekačica na letošnji dirki Kerrie Aldridge iz Cardiffa, ki je progo pretekla v devetih urah in 11 minutah. Deležna je bila komentarjev, kot so: "Če ne bi bila tako debela, bi lahko tekla" in "To je dirka ne pa sprehod".


Organizatorji so jo zdaj povabili, da se prihodnje leto znova udeleži dirke. "Ko sem prišla v cilj, sem si mislila 'nikoli več se ne grem tega', zdaj pa sem pripravljena poskusiti še enkrat," je dejala Aldrigeva.

"Pričakujem, da se bodo oglasili tisti, ki bodo rekli, da si tega ne zaslužim. Ampak jaz bom prihodnje leto na startu. Pridno bom trenirala, da dokažem, da si to zaslužim," je dodala.

Organizatorji londonskega maratona so ob opravičilu obljubili, da bo na prihodnjih dirkah bolje poskrbljeno za najpočasnejše tekače. Med drugim se bo pospravljanje na progi začelo kasneje, organizatorji pa si bodo pri odrejanju pospravljanja pomagali z zabeleženimi časi z okrepčevalnic.

Maraton v prestolnici Velike Britanije ob bostonskem, tokijskem, berlinskem, chicaškem in newyorškem velja za enega od šestih največjih dirk na kraljevi razdalji na svetu.

Letos je 42-kilometrsko razdaljo v Londonu preteklo 42.549 tekačev. Najhitrejši je bil Kenijec Eliud Kipchoge, svetovni rekorder na maratonski razdalji. Ta je s časom 2:02:37 zabeležil drugi najhitrejši čas v zgodovini človeštva, le za lastnim svetovnim rekordom 2:01:39 iz Berlina septembra lani.

loading...
Loading...