Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Bogomir Dolenc teče 42 maratonov za otroke z rakom (VIDEO)

Deli na:
Bogomir Dolenc teče 42 maratonov za otroke z rakom (VIDEO)

Bogomir Dolenc - Foto: Facebook

Tekač Bogomir Dolenc je od 25. avgusta pretekel že več kot 30 maratonov, skupaj pa jih bo 42. Z akcijo 42 maratonov v 42 dneh zbira denar za male bolnike z rakom.

V ponedeljek, 24. septembra 2018, se je Bogomir Dolenc v Športnem parku Rudar Trbovlje podal že na svoj enaintrideseti zaporedni vsakodnevni maraton od dvainštiridesetih, kolikor jih bo pretekel v dvainštiridesetih dneh. Skupaj s soorganizatorji vsakodnevno zbira denar za Ustanovo Mali vitezi.

Mali vitezi so tisti, ki so v otroštvu ali mladosti zboleli za rakom. V Trbovljah je bilo v času poteka maratona zbranih rekordnih 860 evrov, ki jih bodo darovali Malim vitezom. O tem humanitarnem dogodku je Igor Gošte za "Morda niste vedeli" pripravil posebno reportažo, sočasno pa je še sam odtekel maraton.

Vmes so posnete še izpovedi Bogdana Jagra, Antonije Odlazek in Tomaža Deželaka, ki so se soočili z rakom in zmagali, ter še z drugimi udeleženci tega humanitarnega projekta: z županjo Trbovelj Jasno Gabrič, Edvardom Bravcem, Matejo Leskovšek, s triatloncem Denisom Šketakom in mladimi športniki. Posnet je tudi daljši pogovor s pobudnikom humanitarnega projekta Bogomirjem Dolencem in njegovo partnerko Tadejo Herček.