Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dejan Zavec odslej v novi vlogi

Deli na:
Dejan Zavec odslej v novi vlogi

Foto: Bobo

Slabo leto dni potem, ko je končal svojo profesionalno kariero, nekdanji svetovni prvak v boksu Dejan Zavec že uresničuje svojo napoved o tem, da bo prišel čas za nove zmage - drugačne od dosedanjih. Poslej bo v veliki meri pomagal mladim boksarjem na njihovi poti, tudi na poti v profesionalni boks.

V karieri boksarja, ki jo je zaključil lani po porazu v Miamiju proti Kubancu Erislandyju Lari, je Dejan Zavec odboksal 40 profesionalnih dvobojev, pri čemer je zabeležil 35 zmag, od tega 19 s KO, štiri poraze in eno prekinitev. Skupaj to pomeni 274 odboksanih rund, nikoli v dvoboju ni "padel", oziroma bil knock outiran.

Zdaj se bo preizkusil na drugi strani vrvi ringa. Za boksarje bo skrbel v Dejan Zavec Boxing in Dejan Zavec Pro Boxing, njegov glavni načrt je mladim perspektivnim in nadarjenim boksarjem pomagati uresničevati njihove tekmovalne ambicije, tako v amaterskem kot poklicnem boksu.

V njegovi ekipi so Tomi Lorenčič, Aljaž Venko, Mitja Dišič, Jan Sekol, Dado Vukalič, Ema Kozin in Marko Čalić, nekateri med njimi se bodo javnosti predstavili že v soboto v mariborski dvorani Lukna, kjer sledi večer šampionov z devetimi različnimi borbami. Dogodek se bo pričel ob 17. uri, osrednja borba pa bo borba med Gregorjem Stračanekom in Poljakom Jakubom Pokuso za naslov evropskega prvaka.

"Namesto njih ne bom mogel delati. Vse bodo morali sami, pokazal pa jim bom pot in način dela, da bodo prišli tja, kamor si želijo. Zavedajo se, kakšna je ta pot, skupaj pa nas čaka še veliko prehojenih in neprehojenih poti. Z Aljažem Venkom sva se dobivala že na treningih pripravah, pomagal mi je pri sparingu, Mitjo Dišiča tudi že poznam od njegovih začetkov. Vsi ti fantje imajo talent in vsi so pripravljeni tega nadgrajevati, kar je najpomembnejša osebnostna vrlina. Poslušati in garati. Delo niti več ni prava beseda, ko se odločiš za nekaj več, ko hočeš biti boljši od soseda, prijatelja, v Evropi, na svetu, tukaj vidim velik potencial, v kolikor bodo fantje naredili to, kar jim bo rečeno," je o svoji novi poti dejal Zavec, ki bo bdel tudi nad nekaterimi boksarji iz nekdanje skupne republike.

Eden njegovih varovancev Aljaž Venko, lani peti na evropskih igrah, zaenkrat ostaja v amaterskem boksu. "To je zame velika čast, da lahko sodelujem. Zdaj je Dejan moj trener, prej je bilo drugače. Osebno sem zelo zadovoljen z delom, upam, da bo tako tudi naprej," je dejal Venko, ki ima za prihodnost visoke cilje: "V soboto ne ciljam na nič drugega, kot na zmago. Za naprej pa potem naslednje leto sredozemske igre, evropsko prvenstvo, srednjeročni cilj pa so olimpijske igre v Tokiu 2020."