900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

David Bowie šele posthumno osvojil prvo mesto ameriške lestvice albumov

Deli na:
David Bowie šele posthumno osvojil prvo mesto ameriške lestvice albumov

Foto: Getty Images

David Bowie se je s svojim zadnjim albumom Blackstar posthumno prvič uvrstil na prvo mesto ameriške lestvice albumov. Da se je zavihtel na sam vrh Billboardove lestvice 200, je spletna stran Billboard.com objavila v nedeljo. Po podatkih sistema Nielsen Music, ki meri prodajo glasbe, so doslej prodali 181.000 izvodov plošče.

S tem je nedavno preminuli pevec s prvega mesta izrinil Adelin album 25. Na lestvico najbolj prodajanih albumov pa se je vrnila tudi njegova plošča Best of Bowie, ki je izšla leta 2002, in sicer na četrto mesto, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pred svojo smrtjo je imel Bowie sedem albumov v prvi deseterici ameriške lestvice, noben od njih pa ni dosegel prvega mesta. Njegova poslednja plošča se je sicer na prvo mesto uradne lestvice zavihtela tudi v Nemčiji.

Legendarni britanski glasbenik je umrl 10. januarja v New Yorku po boju z rakom. Dva dni pred tem je dopolnil 69 let in objavil album Blackstar. V zgodovino popularne glasbe se je zapisal kot človek tisočerih obrazov, umetniških imen in glasbenih slogov - od glam rocka, belskega soula do elektronske glasbe.

V Londonu so se mu v nedeljo poklonili s koncertom, na katerem so njegove skladbe zazvenele v različnih priredbah. "Svet bi bil drugačen brez Davida Bowieja in mnogi ljudje čutijo potrebo, da se poslovijo od njega," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedal eden od organizatorjev Stefan Simanowitz.

Spominski koncert v cerkvi v okrožju Islingtonu na severu Londona je trajal štiri ure in pol. Odprla ga je skladba Starman v različici karaok, pri kateri so sodelovali tako stari kot mladi Bowiejevi privrženci. V klopeh je bilo okrog 900 ljudi.