Revija Reporter
Magazin

Tako dobro je pri Darji Gajšek jodlala Natalija Verboten

A. S.
2.537

25. sep. 2024 16:35 Osveženo: 16:41 / 25. 9. 2024

Deli na:

Darja Gajšek in Natalija Verboten

Simojn Pelko

Darja je v torkovi oddaji Veseljak v živo z Darjo Gajšek gostila ansambel Jodel Express, njihova pevka Brigita Vrhovnik Dorič je odlična pevka in odlična jodlarka, imenovana tudi kraljica jodlanja.

Kako težko je jodlati, je zanimalo Darjo. Brigita ji je povedala, da moraš najprej biti vrhunski pevec, intonančno natančen, točen, in potrebno je veliko vaje. Darja je poskusila k jodlanju pripraviti tudi Brigitinega moža Boštjana, a ji ni uspelo. Rekel je, da bo to počel samo, če mu prinese čokolado. Veseljaki so mu res prinesli čokolado in potem ni bilo izgovorov, moral je jodlati.

Izkazalo se je, da znajo tudi fantje iz Jodel Expressa čisto dobro jodlati. In to z usti, polnimi čokolade. Brigita je pričela jodlati z 18.leti, ko je pela z ansamblom Nagelj. Jodlanje danes tudi poučuje. Druga gostja v oddaji je bila Natalija Verboten. Tudi ona si je želela znati jodlati, a še ni prišla do Brigitine šole. Vseeno je malo zajodlala in šlo ji je kar dobro z jezika.

Natalija Verboten

Simon Pelko

Natalija je sicer ljubiteljica opernega petja in se ga je pet let tudi učila. Zapela je pesmi Rdeč ferari, Pravi kavboj, Dva policaja in seveda najnovejšo Amore mio. V rubriki Mali veseljak je nastopila Eva Pak, mlada pevka jodlanja, ki se jodlanja uči pri Brigiti Vrhovnik Dorič. Brigita je Evo zelo pohvalila in jo imenovala za svojo naslednico. Eva je tudi zmagovalka festivala Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo. Nato sta skupaj zapeli in zajodlali pesem Kraljica jodlanja.

Jodel Express so zapeli še Avsenikovo Tam, kjer murke cveto in po želji gledalca pesem ansambla Štirje kovači Kam le čas beži. V prihodnji oddaji, v torek ob 20.00, bodo gostje fantje iz ansambla Pogum in Miki Vlahovič. Ponovitev oddaje pa si lahko ogledate v soboto ob 20.00.

Če imate doma nadobudneža, ki rad igra na inštrument ali poje in ni starejši od 15 let, prijavite ga na otroci@veseljak.si, pošljite posnetek in morda ga bodo povabili v oddajo.

Brigita Vrhovnik Dorič in Jodel Express

Simon Pelko