požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Del ekipe iz zakulisja kar preveč ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Danes začetek relija Dakar, na startu spet tudi Stanovnik

Deli na:
Danes začetek relija Dakar, na startu spet tudi Stanovnik

Foto: Reuters

Z današnjo prvo etapo od Buenos Airesa do Ville Carlosa Paza se bo začel 36. reli Dakar. Ena najtežjih vzdržljivostnih preizkušenj na svetu za avtomobiliste, motocikliste ter voznike štirikolesnikov in tovornjakov se bo po več kot 9000 kilometrih v Argentini, Čilu in Boliviji končala 17. januarja.

Skupno bo letos na startu 665 dirkačev iz 53 držav, med njimi pa ne bo manjkal Miran Stanovnik. Slovenski motociklist je pravzaprav že kar inventar te dirke, saj bo njegov tokratni nastop že 18. Stanovnik je odšel na pot šele dva dni pred dirko, njegov motor pa je že uspešno prestal tehnični pregled, tako da je pripravljen na današnji začetek v Buenos Airesu.

Trasa letošnje dirke bo zelo zahtevna. Po daljšem času bo spet krožna, s startom in ciljem v Buenos Airesu, pot pa bo dirkače vodila še po Čilu in Boliviji. Skupno čaka motoriste skoraj 9300 kilometrov, od teh jih bo približno polovica hitrostnih preizkušenj. Letos bodo imeli motociklisti in avtomobilisti sicer precej etap ločenih.

Med glavnimi favoriti za zmago, lani je bil med avtomobilisti prvi Nani Roma, med motoristi pa Marc Coma, so na štirih kolesih poleg Rome še Nasser Al-Attiyah, Stephane Peterhansel in Giniel De Villiers, med motociklisti pa Joan Barreda Bort, Olivier Pain in Jordi Viladoms. Stanovnik upa na uvrstitev okrog 20. mesta.