900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zlata Ilka z zlato snežinko že doma

Deli na:
Zlata Ilka z zlato snežinko že doma

Foto: Jurij Kodrun

Nekaj minut čez 20. uro je na zagrebškem letališču pristala svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec z delom svoje ekipe in dragocenim tovorom - zlato snežinko. Pričakali so jo najbližji in najzvestejši navijači.

Poleg Štuhčeve, ki je v nedeljo osvojila drugo zaporedno zlato na SP v alpskem smučanju, sta v Zagrebu pristala še trener Grega Koštomaj ter kineziologinja Anja Šešum. Njena mama in vodja ekipa Darja Črnko ter serviser Aleš Sopotnik sta se na pot iz Areja podala z avtomobilom.

Kot je Štuhčeva povedala na letališču, še ni povsem dojela novega naslova svetovne prvakinje, saj je bilo po zmagi ogromno obveznosti, po kratkem spancu se je že napotila na letališče in na pot domov.

Foto: Jurij Kodrun

Niti ji še ni uspelo pregledati vseh čestitk, ki jih je prejela. "Vsaka me preseneti, se me dotakne," je poudarila Mariborčanka in dodala, da ceni prav vsako čestitko, sporočilo in besedo. S šopkom sta jo pričakala tudi direktor Smučarske zveze Slovenije Franci Petek in predsednik panoge alpsko smučanje SZS Iztok Klančnik.

Časa za sprostitev in proslavljanje bo sila malo. Iz mariborske občine so danes sporočili, da svoji zlati meščanki pripravljajo sprejem, ki bo marca, točen datum bodo uskladili z ekipo Štuhčeve.

Po Areju bo njen prvi postanek v Švici, kjer se bo Štuhčeva pripravljala na boj za mali smukaški globus v svetovnem pokalu.