krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Danes podelitev Bloudkovih nagrad za leto 2018

Deli na:
Danes podelitev Bloudkovih nagrad za leto 2018

Lanska podelitev Bloudkovih nagrad. - Foto: Bobo

Najvišja državna priznanja za šport, Bloudkove nagrade in priznanja za leto 2018, bodo danes zvečer podelili na Brdu pri Kranju. Prvič doslej se je primerilo, da je prispelo več vlog za Bloudkovo nagrado, 31, kot za Bloudkovo plaketo, slednjih je bilo 24. Višina nagrade znaša 9000 evrov, plakete pa 3000.

"Ob pregledu vlog in skozi razpravo je odbor za podelitev Bloudkovih nagrad ugotovil, da je na strukturo vlog vplivala predvsem nova zakonodaja o dodatku k pokojninam, ki ga omogoča zgolj za izjemni športni dosežek ali življenjsko delo v športu ... Iz prispelih vlog se jasno vidi, da so te namenjene predvsem materialnim ciljem, ne pa tradicionalnim vrednotam športa," je med drugim zapisal predsednik odbora za Bloudkove nagrade Miroslav Cerar, s 30 medaljami na velikih tekmah najuspešnejši slovenski športnik doslej.

Do razpisnega roka, 14. decembra lani, je prispelo skupno 68 vlog, medtem ko je bilo predlaganih posameznih nominirancev, torej posameznikov, ekip, društev oziroma klubov 55. Za nagrado je bilo predlogov 31, od tega je bilo največ, kar 25, predlaganih za življenjsko delo, in 13 za izjemni dosežek v športu ter samo šest za izjemni prispevek k razvoju slovenskega športa.

"Za Bloudkovo plaketo je bilo predlaganih 24 kandidatov, kar pomeni, da je bilo razmerje med nagradami in plaketami prvič v zgodovini podeljevanja Bloudkovih priznanj v korist nagrad, kar nakazuje jasen trend komercializacije, kar je očitno zadnja leta težnja v globalnem športu," je še zapisal odbor za podeljevanje.