Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Cosbyjeva odvetnica trdi, da število obtožb še ne pomeni, da so resnične

Deli na:
Cosbyjeva odvetnica trdi, da število obtožb še ne pomeni, da so resnične

Foto: Reuters

Odvetnica znanega ameriškega komika Billa Cosbyja, Monique Pressley je v sredo na številnih televizijah odločno zagovarjala svojo stranko pred obtožbami številnih žensk, da jih je temnopolti zvezdnik omamil in posilil. Obtožila je tudi medije, da so poročali zavajajoče.

Potem, ko je bil objavljen del zaslišanja Billa Cosbyja pred sodiščem v tožbi Andree Constand leta 2005, se je odvetniška ekipa zavila v molk in kot kaže podala na pripravo strategije javne kampanje. Cosby molči vse od začetka obtožb.

Pressleyjeva je za ameriško televizijo ABC v sredo dejala, da izjava iz leta 2005 ne bi smela priti na dan, poleg tega pa v njej ni nikjer priznanja, da je ženske omamljal brez njihovega privoljenja z namenom, da bi lahko z njimi nemoteno spolno občeval.

Cosby je leta 2005 priznal, da je ženskam dajal mamilo, ki deluje najprej kot afrodiziak nato kot uspavalo. Pressleyjeva je sedaj ponovno zatrdila, da je Cosby doslej vedno zanikal vse obtožbe. "Samo obseg oziroma število ljudi, ki nekaj pravijo, še ne pomeni, da je to, kar pravijo, res," je dejala.

Doslej je Cosbyja javno obtožilo več kot 20 žensk. Njegovi odvetniki so v torek medije obtožili netočnega poročanja o njegovih izjavah leta 2005. Odvetniki trdijo, da ni nikoli priznal, da je ženskam dajal mamila brez njihovega privoljenja. Cosby naj bi bil le eden od številnih, ki so v 70. letih prejšnjega stoletja uporabljali mamilo "kvaludes" v spolnem življenju.

Cosbyjevi odvetniki trdijo, da zaslišanja v primeru Constandove nikoli ne bi smeli objaviti, kajti tak je bil dogovor po izvensodni poravnavi, v kateri se je nekdanja trenerka univerzitetne košarkarske ekipe zavezala k molku. Prepis Cosbyjevega zaslišanja je sicer objavilo sodišče, kjer je to potekalo.