900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Cepiva za covid nimajo, zato Bosanci cepijo proti korupciji

Deli na:
Cepiva za covid nimajo, zato Bosanci cepijo proti korupciji

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

V središču Mostarja v Bosni in Hercegovini so včeraj v okviru nevladnega projekta organizirali "cepljenje proti korupciji". Namen projekta je bil opozoriti na razširjenost korupcije v BiH, ki v mednarodnih raziskavah o korupciji sodi med najbolj skorumpirane evropske države. Država ima sicer velike težave z dobavo cepiva proti covidu-19.

"Cepiva (proti korupciji) smo nabavili v velikih količinah in smo prvi v državi, ki smo uspeli priti do njih," je novinarjem povedala koordinatorica projekta On My Own - Neću štelu Edisa Demić. Po cepljenju so državljani prejeli še potrdilo, da ne bodo imeli nobenih stranskih učinkov.

Demićeva je spomnila na raziskave, ki pričajo, da so BiH, Severna Makedonija in Kosovo na področju boja proti korupciji najslabše države v Evropi. Izpostavila je, da veliko državljanov niti ne razume, kaj je korupcija, čeprav je ta očitna v vseh sferah družbe.

Med cilji projekta je tudi vzpodbuditi umetnike, aktiviste in novinarje, da dodatno okrepijo svoje opozarjanje na pomen učinkovitega boja proti korupciji, je poročal novičarski portal dnevnik.ba.

Mimoidočim so obenem razdeljevali zaščitne protikorupcijske maske, letake in drug podoben material. Lahko so se tudi fotografirali s protikorupcijskimi sporočili v posebni fotokabini, ki so jo tako kot razstavo likovnih del postavili v okviru projekta.