1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Čehi zaradi okužbe v reprezentanci odpovedali ponedeljkovo tekmo s Škoti, a Uefa vztraja, da se tekma odigra

Deli na:
Čehi zaradi okužbe v reprezentanci odpovedali ponedeljkovo tekmo s Škoti, a Uefa vztraja, da se tekma odigra

Foto: Reuters

Evropska nogometna zveza (Uefa) je odločila, da bo tekma lige narodov med Češko in Škotsko odigrana, potem ko jo je Češka nogometna zveza zaradi okužbe z novim koronavirusom v reprezentanci odpovedala, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Čehi in Škoti bi se morali udariti v ponedeljek, a usoda obračuna še ni jasna. Čehi so na Slovaškem slavili s 3:1, po koncu tekme pa so v izjavi za javnost sporočili, da bodo nogometaše poslali nazaj v klube zaradi okužbe na novi koronavirus enega od strokovnih članov reprezentance.

"Zaradi trenutnega položaja v zvezi s covidom-19, je izbrana vrsta takoj po zmagi proti Slovaški zaključila priprave in odpovedala naslednje srečanje proti Škotski," so zapisali iz češke zveze.

V karanteni sta se že pred sosedskim obračunom proti Slovaški znašla dva nogometaša, Tomaš Souček in Patrick Schick, ki sta bila v stiku z okuženo osebo. Reprezentanca je v Bratislavo odpotovala 24 ur kasneje od predvidenega po ponovnih testih celotnega moštva.

Škotska nogometna zveza je tako javnosti kot Uefi sporočila, da jih o svoji nameri Čehi niso obvestili, Uefa pa je neomajna in prepričana, da bo tekma odigrana v prvotnem terminu, kot je za AFP potrdil tiskovni predstavnik evropske nogometne zveze.

Že pred tem so iz Uefe sporočili, da mora članica tekmo lige narodov odigrati, če lahko kljub okužbam z novim koronavirusom zagotovi prisotnost 13 igralcev v polju in enega vratarja.