opekline, telefon, kopel Svet24.si

FOTO: 13-letnica si je privoščila kopel, na ...

oko Dobra karma

Veliki test: kako sami sebe vidite zares?

preddvor, hotel bor Svet24.si

Raziskali smo, od kod bi lahko na račun občine ...

kalkulator, računanje, računovodja Svet24.si

Na občini Šmarješke Toplice račune vodi ...

vedeževalke Dobra karma

Tako nam napoved vedeževalca spremeni usodo

sofija Njena.si

Kdo je v resnici prsata natakarica Sofija?

daijel33 Njena.si

Danijel javno razkril, zakaj sta dvojčka postala ...

Magazin

Čeferin v Ljubljano pripeljal elito Uefe

Deli na:
Čeferin v Ljubljano pripeljal elito Uefe

Aleksander Čeferin - Foto: Bobo

Ljubljana bo danes gostila zasedanje izvršnega odbora Evropske nogometne zveze. Člani IO na čelu s predsednikom Uefe Aleksandrom Čeferinom bodo v hotelu Intercontinental dodeljevali organizacijo nekaterih velikih tekem oziroma tekmovanj, hkrati pa bodo z nogometnim festivalom zagnali projekt nogometa v šolah.

Tokrat bo IO odločal o tekmah in tekmovanjih, kot so dodelitev finala lige prvakov v letih 2021, 2022 in 2023. Pred tremi tedni so prek ameriške tiskovne agencije AP v javnost pricurljala namigovanja, da naj bi imel leta 2021 največ možnosti za finalno tekmo stadion Zenita v Sankt Peterburgu, 2022 Allianz Arena v Münchnu, 2023 pa londonski Wembley. V tej sezoni bo gostitelj Istanbul.

Določili bodo tudi gostitelja finala evropske lige in evropskega superpokala 2021, znani pa bodo še organizatorji evropskega prvenstva v futsalu 2022 ter zaključnih mladinskih turnirjev 2021 in 2022. Prav tako bo na agendi tudi določanje pravil žreba skupin za EP 2020. Predvidoma bodo v Ljubljani odločali tudi o spremembah v ligi narodov, kjer naj bi ligo A razširili z 12 na 16 ekip. Odločitve bodo sporočili na novinarski konferenci po zasedanju IO, ki bo med 13.30 in 17.00.

Že dopoldne bodo ob 9.00 na festivalu na Trgu republike v Ljubljani, kjer bodo zagnali nov Uefin štiriletni program Nogomet v šolah. Uefin predsednik Čeferin in nekatere nogometne legende, vključno z Luisom Figom, Florentom Maloudajem in Milenkom Ačimovićem, bodo pri tem na omenjeni lokaciji igrali z otroki iz slovenskih, italijanskih, avstrijskih, hrvaških in madžarskih šol.

Ob 11.00 bo člane IO Uefe sprejel tudi predsednik države Borut Pahor.

loading...
Loading...