stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Vlomilec se je pet mesecev skrival v francoskem gozdu

Deli na:
Vlomilec se je pet mesecev skrival v francoskem gozdu

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Nekdanji britanski vojak, ki si je za novi poklic izbral vlamljanje, se je pred roko pravice kar pet mesecev uspel skrivati v gozdu na zahodu Francije. Dom si je ustvaril v dobro prikritem in po špartansko urejenem šotoru, v katerem je shranil tudi več kot 200 ukradenih predmetov, so razkrili v francoski žandarmeriji.

Moški, ki je za prevozno sredstvo uporabljal kolo, je vlamljal na več kilometrov velikem območju okoli vasice Surin na zahodu Francije. Prvič so ga aretirali aprila lani. Žandarji so mu pripisali odgovornost za kakih štirideset vlomov, soditi bi mu morali začeti 4. januarja. A vlomilec se ni pred sodiščem nikoli pojavil, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V odsotnosti so ga obsodili na 15 mesecev zapora in zanj izdali evropski zaporni nalog. Kot je povedal poveljnik žandarmerije Benjamin Duval so ga iskali, a ga nikakor ni bilo mogoče izsledili. "Dobesedno izginil je v naravi," se je ob tem pridušal za časnik La Nouvelle Republique.



Po nekajmesečni prekinitvi je znova prišlo do vlomov na istem območju in prebivalci Surina so začeli vse bolj sumiti, da je Britanec znova na delu. Pripadniki žandarmerije so se nato skupaj z namestnikom vaškega župana podali na pravi lov za vlomilcem, med katerim so prečesali izjemno gosto poraščena gozdna območja. In po zgolj uri iskanja je županov namestnik odstranil polomljene veje z nečesa, kar je bilo videti kot uhojena steza, in to nedaleč od zadnjega znanega domovanja ubežnika, prikolice. Žandarji so se nato vzpeli po stezi in prišli do dobro zakritega šotora in tudi njegovega lastnika, ki se je pustil prijeti brez upiranja.

"Moški je bil v britanski vojski in je pri izgradnji skrivališča očitno izkoristil svoje vojaško znanje," je komentiral poveljnik žandarmerije Duval. V šotoru je možakar med drugim skril televizijo, plinske jeklenke in kuhinjski pribor, pa tudi nove prenosne računalnike, nakit in srebrnino, skupaj skoraj 200 predmetov.