ženska Dobra karma

Odnos z mamo je pogosto najbolj boleč, ker je tak...

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 8. julija

Janja Sluga Reporter.si

Lažniva novica Janševih portalov: Janja Sluga ne...

milan krek Svet24.si

Krekova dvoličnost: prej kritiziral, zdaj, ko je ...

Aleksandra Pivec Necenzurirano

Četrtina članov DeSUS se je uprla Pivčevi

image0 Odkrito.si

Tanja Fajon: "Janša je napadalen."

nika-zorjan, draga-korona Njena.si

Nika Zorjan postala seksi blondinka, oboževalci ...

Magazin

Britanski politik obtožen, da je volivce podkupoval s klobasicami

Deli na:
Britanski politik obtožen, da je volivce podkupoval s klobasicami

Foto: Reuters

Kandidata evroskeptične stranke Ukip na majskih parlamentarnih volitvah v Veliki Britaniji, Kima Rosa, bo zaslišala policija, ker naj bi na nekem predvolilnem dogodku februarja podkupoval potencialne volivce s klobasicami v testu, poroča britanski BBC. Rose obtožbe zavrača kot smešne in povsem neutemeljene.

Dogodek v okrožju Southampton Itchen na jugu Anglije je bil sam po sebi zelo podoben številnim drugim te dni na Otoku - kandidat, nekaj hrane in pijače ter relativno obroben zvezdnik, ki naj bi privabljal ljudi.

Slednji je bil v tem primeru Jimmy White, mojster biljarda in star prijatelj Kima Rosa. Vstop za mlade je bil brezplačen in dobili so priložnost, da se pomerijo z Whitom, odrasli pa so morali plačati po dva funta. Za okrepčilo so pripravili čaj in kavo ter sendviče in klobasice v testu.

"Bil je fantastičen dan. Privoščili smo si čaj, kavo, sendviče in nekaj klobasic v testu. Sedaj pa so me prijavili zaradi suma pogostitve," je povedal Rose in zatrdil, da je bil morda res "malce naiven", a njegovi "nameni so bili dobri". Na policiji se mora zglasiti v ponedeljek.

Britanska volilna zakonodaja prepoveduje neposredno ali posredno ponujanje kakršnekoli hrane, pijače, zabave ali drugih daril potencialnim volivcem z namenom vplivati na to, kako bodo volili. Na običajno gostoljubnost se prepoved ne nanaša, saj mora biti prisotno koruptivno vplivanje, pojasnjuje BBC.

Loading...