900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Britanska kraljeva družina lani prejela kup daril, še posebej George

Deli na:
Britanska kraljeva družina lani prejela kup daril, še posebej George

Foto: Reuters

Britanski princ George, leto in pol star sin vojvode in vojvodinje cambriških, je lani iz različnih držav sveta prejel več daril kot katerikoli drug član britanske kraljeve družine. Med 770 darili za Georgea je tudi medvedek, ki mu ga je decembra ob obisku njegovih staršev v ZDA podaril ameriški predsednik Barack Obama.

Vojvoda in vojvodinja cambriška, princ William in Kate, sta medtem od Obame prejela knjige in med, dodaja britanski BBC.

Vse to in še veliko več izhaja iz podrobnih seznamov lani prejetih daril, ki so jih v sredo objavili v Buckinghamski palači, rezidenci britanske kraljice Elizabete II., in v rezidenci prestolonaslednika Charlesa Clarence House.

Med darili, ki jih je prejela kraljica, je model krone iz priljubljene serije Igra prestolov. Dobila ga je junija, ko je obiskala Severno Irsko, kjer snemajo sicer ameriško serijo.

Malega Georgea, ki bo julija dopolnil dve leti, so medtem zasuli z najrazličnejšimi igračami, oblekicami in drugimi darili. Prejel je kar 774 daril, od tega več kot 600 samo ob svojem obisku Avstralije.

Med drugim je postal lastnik usnjene letalske jakne in palice za igranje pola. Avstralski aborigini so mu podarili ogrinjalo iz oposumovih kožuhov.

Princ Charles je na primer od kanadske kraljeve gorske policije prejel kavbojski klobuk, od savdskega kralja pa dva ceremonialna meča. Njegova soproga Camilla je jeseni ob obisku v Mehiki dobila torbico iz kačje kože, Charlesovemu mlajšemu bratu Andrewu pa so v Pakistanu kar dvakrat dali mango. Princ Harry je ob obisku Bližnjega vzhoda medtem prejel celo nenabito avtomatsko puško.

Kraljevi protokol sicer določa, da darila ne smejo imeti zelo visoke denarne vrednosti. Uradna darila niso osebna last članov kraljeve družine ter jih ne smejo prodati ali zavreči, lahko pa jih uporabljajo - in v primeru manga tudi pojedo.