Rok Povšič Svet24.si

FOTO: Rok je peš odšel od doma, nato pa se je za...

carmen istanbul (3) Svet24.si

Carmen Osovnikar pobegnila v Turčijo

alojz ihan pl3 Svet24.si

Alojz Ihan: Lahko se zgodi, da bo omikron ...

marko milosavljevic bobo Reporter.si

Pri medijski hobotnici SDS gre za zavestno ...

FFYh_3dXsAgvQ6p Necenzurirano

Kje je Borut Pahor? Igra se z lego kockami ...

squid-game Odkrito.si

Obsojen na smrt, ker je gledal Squid Game

gajser mm Ekipa24.si

NOVA TRAGEDIJA v Avstriji! Športni svet ...

Magazin

Britanska kraljeva družina lani prejela kup daril, še posebej George

Deli na:
Britanska kraljeva družina lani prejela kup daril, še posebej George

Foto: Reuters

Britanski princ George, leto in pol star sin vojvode in vojvodinje cambriških, je lani iz različnih držav sveta prejel več daril kot katerikoli drug član britanske kraljeve družine. Med 770 darili za Georgea je tudi medvedek, ki mu ga je decembra ob obisku njegovih staršev v ZDA podaril ameriški predsednik Barack Obama.

Vojvoda in vojvodinja cambriška, princ William in Kate, sta medtem od Obame prejela knjige in med, dodaja britanski BBC.

Vse to in še veliko več izhaja iz podrobnih seznamov lani prejetih daril, ki so jih v sredo objavili v Buckinghamski palači, rezidenci britanske kraljice Elizabete II., in v rezidenci prestolonaslednika Charlesa Clarence House.

Med darili, ki jih je prejela kraljica, je model krone iz priljubljene serije Igra prestolov. Dobila ga je junija, ko je obiskala Severno Irsko, kjer snemajo sicer ameriško serijo.

Malega Georgea, ki bo julija dopolnil dve leti, so medtem zasuli z najrazličnejšimi igračami, oblekicami in drugimi darili. Prejel je kar 774 daril, od tega več kot 600 samo ob svojem obisku Avstralije.

Med drugim je postal lastnik usnjene letalske jakne in palice za igranje pola. Avstralski aborigini so mu podarili ogrinjalo iz oposumovih kožuhov.

Princ Charles je na primer od kanadske kraljeve gorske policije prejel kavbojski klobuk, od savdskega kralja pa dva ceremonialna meča. Njegova soproga Camilla je jeseni ob obisku v Mehiki dobila torbico iz kačje kože, Charlesovemu mlajšemu bratu Andrewu pa so v Pakistanu kar dvakrat dali mango. Princ Harry je ob obisku Bližnjega vzhoda medtem prejel celo nenabito avtomatsko puško.

Kraljevi protokol sicer določa, da darila ne smejo imeti zelo visoke denarne vrednosti. Uradna darila niso osebna last članov kraljeve družine ter jih ne smejo prodati ali zavreči, lahko pa jih uporabljajo - in v primeru manga tudi pojedo.

Loading...