Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Bolšoj teater prikazuje balet in opero na spletu

Deli na:
Bolšoj teater prikazuje balet in opero na spletu

Do 10. aprila bosta na sporedu tudi balet Hrestač Čajkovskega in ruska nacionalna opera Boris Godunov Modesta Musorgskega - Foto: Profimedia

Svetovno znano gledališče Bolšoj v Moskvi prvič v svoji dolgoletni zgodovini prikazuje baletna in operna dela na spletu. Do 10. aprila bo prikazal več svojih razprodanih predstav. Za začetek so v petek ob svetovnem dnevu gledališča na YouTubeu prikazali balet Labodje jezero Petra Iljiča Čajkovskega, v soboto pa Trnuljčico istega skladatelja.

Do 10. aprila bosta na sporedu tudi balet Hrestač Čajkovskega in ruska nacionalna opera Boris Godunov Modesta Musorgskega, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kot piše na uradni spletni strani, bodo prikazali šest predstav, ki so jih posneli v preteklosti. Gledalcem, ki si jih ne bodo mogli ogledati v realnem času, pa bodo na voljo na zahtevo še 24 ur po predvajanju.

Pred začetkom predstav bodo predvajali tudi 30-minutne pogovore z umetniki iz tega največjega gledališča v Rusiji, med katerimi sta bila tudi baletnika Denis Rodkin in Igor Zvirko.

Za Bolšoj bo to povsem nova oblika nagovarjanja občinstva v časih, ko so mnogi morali zaradi koronavirusa ostati doma, so sporočili iz gledališča. V največjem mestu v Evropi so vsa gledališča zaradi virusa zaprta do 10. aprila, še poroča dpa.