kartoskop Dobra karma

Kartoskop za obdobje med 23. in 29. septembrom

Vedeževalka, prerokovalka, sveča, vedeževanje, prerokovanje, šloganje Svet24.si

Upanje je izpuhtelo, Karin so našli mrtvo v morju...

tonin ugrabitev2 Reporter.si

Ko ti oblast stopi v glavo: kako se je Tonin dal ...

Janša, Hojs Svet24.si

Grozi (ne)ministru Hojsu dve leti zapora?

20200923-01026932 Necenzurirano

Iz naših žepov v žep ministra Vizjaka

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

esmeralda-rupnik Njena.si

Ljubezen po domače: Hud udarec za Esmeraldo

Magazin

Bogati Američani živijo 15 let dlje od revnih

Deli na:
Bogati Američani živijo 15 let dlje od revnih

Foto: Getty Images

Ameriška študija, objavljena v ponedeljek, je pokazala, da v ZDA denar in kraj bivanja igrata pomembno vlogo pri določanju življenjske dobe posameznika, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Najbogatejši prebivalci ZDA živijo povprečno 15 let dlje od svojih sodržavljanov, ki nimajo tako visokega prihodka.

Američani, ki spadajo v odstotek na vrhu lestvice prihodkov, živijo dlje od tistih, ki so na lestvici prihodkov čisto na dnu, je pokazala študija, ki jo je vodil ekonomist Ray Chetty iz Univerze v Stanfordu.

Podlaga za študijo so bile milijarde podatkov iz podatkovnih baz davkov in pokojnin v ZDA. Podatki so pokazali, da bogati živijo dlje, ne glede na to, kje prebivajo. Pri revnih pa kraj bivanja igra pomembnejšo vlogo.

Manj premožni prebivalci San Francisca, Los Angelesa in New Yorka so bolj zdravi od tistih, ki živijo v industrijskih conah ali v manj premožnih delih ZDA. Strokovnjaki težko ocenijo, zakaj je temu tako.

Na primer, rezultati študije so pokazali, da imajo Američani s prihodkom okoli 230.000 ameriških dolarjev na leto dobro možnost, da živijo do 89. leta. Tisti, ki so živeli na robu revščine v Detroitu, domu avtomobilske industrije, ali v drugih industrijskih mestih, pa so živeli manj kot 74 let.

Loading...