900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Bo Đoković izgubil svoje prvo OP Avstralije? Medvedjev zadnje mesece serijsko zmaguje

Deli na:
Bo Đoković izgubil svoje prvo OP Avstralije? Medvedjev zadnje mesece serijsko zmaguje

Novak Đoković - Foto: arhiv Ekipe

Rus Danil Medvedjev in Srb Novak Đoković bosta danes odločila, kdo bo prvi letošnji zmagovalec turnirjev velike četverice v tenisu. V finalu odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu bo lahko okoli 7500 gledalcev na areni Roda Laverja spremljalo obračun najbolj vročega igralca ta hip ter osemkratnega zmagovalca OP Avstralije.

Medvedjev je namreč v nizu 20. zaporednih zmag, potem ko je lani ob koncu sezone osvojil masters v Parizu ter zaključni turnir v Londonu, letos pa je dobil vse posamične obračune ob zmagi Rusije v pokalu ATP. V tem času je kar 11-krat premagal igralce iz najboljše deseterice.

Med drugim na zaključnem turnirju v Londonu tudi Đokovića, ko je bil boljši s 6:3, 6:3. Petindvajsetletni Moskovčan je na poti do finala oddal dva niza, a je bil zelo prepričljiv v četrtfinalu in polfinalu proti rojaku Andreju Rubljovu oziroma Grku Stefanosu Cicipasu. Oba je zanesljivo ugnal po treh nizih.

Tudi Đoković je v polfinalu proti Rusu Aslanu Karacevu igral zelo dobro in dvoboj dobil po treh nizih, nekaj več težav pa je imel proti Nemcu Alexandru Zverevu v četrtfinalu. Zmagal je s 3:1.


V medsebojnih dvobojih je uspešnejši Srb, ki je slavil štirikrat. Rus je dobil tri dvoboje, med njimi tudi zadnjega že omenjenega v Londonu.

Na strani 33-letnega Beograjčana bodo neprimerno večje izkušnje. Zaigral bo še v 28. finalu na turnirjih velike četverice, doslej je slavil 17-krat. V Melbournu bo v finalu igral devetič, vseh osem prejšnjih obračunov je dobil in je s tem rekorder na vrhu večne lestvice zmag na OP Avstralije.

Medvedjev bo drugič v karieri finalist grand slamov, potem ko ga je leta 2019 na OP ZDA na zadnji stopnički po petih nizih ustavil Španec Rafael Nadal.

Finale bo na sporedu ob 9.30, pred tem bo na vrsti še finale moških dvojic.