Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Blamaža britanskega ministra: pozabil je, od kod prihaja njegova žena (VIDEO)

Deli na:
Blamaža britanskega ministra: pozabil je, od kod prihaja njegova žena (VIDEO)

Foto: YouTube

Novi britanski zunanji minister Jeremy Hunt se je včeraj v Pekingu na prvem uradnem obisku na Kitajskem nerodno zapletel in za svojo soprogo, ki je kitajskega porekla, pomotoma izjavil, da je Japonka.

"Moja žena je Japonka - moja žena je Kitajka," je dejal Hunt na pogovorih o možnostih trgovanja med državama po izstopu Velike Britanije iz Evropske unije, ki se jih je udeležilo več pomembnih predstavnikov Kitajske, med njimi tudi zunanji minister Wang Yi.

Novi britanski zunanji minister, ki je želel z omembo svoje kitajske soproge pridobiti sogovornike na svojo stran, se je takoj opravičil z besedami, da je bil ta besedni spodrsljaj "strašna napaka", poroča CNN.

To očitno ni močno zmotilo navzočih, ki so med zadrego Britanca bruhnili v smeh.

Hunt je nato želel popraviti vtis s poznavanjem Kitajske. Kot je dejal, imajo njegovi otroci stare starše iz kitajskega Xiana. Družina ima zato v tej državi "močne družinske povezave".

Jeremy Hunt je že leta poročen s Kitajko Lucio Guo, skupaj pa imata tri otroke. Britanski zunanji minister je postal 9. julija, potem ko je njegov predhodnik Boris Johnson zaradi nestrinjanja s premierko Thereso May glede brexita odstopil s položaja.

Diplomatski odnosi med Kitajsko in Japonsko že dlje časa skrhani. Državi sta si v laseh predvsem zaradi suverenosti nad otoki v Vzhodnokitajskem morju, še vedno pa so žive tudi zamere iz obdobja 2. svetovne vojne.