Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Bivši nemški kancler Schröder naj bi se na skrivaj poročil

Deli na:
Bivši nemški kancler Schröder naj bi se na skrivaj poročil

Gerhard Schroeder in Kim So-yeon. - Foto: Reuters

Nekdanji nemški kancler Gerhard Schröder naj bi se po poročanju nemških medijev že poročil z Južnokorejko Kim So-yeon. O poroki so mediji začeli ugibati, ko so v ponedeljek na prisegi ruskega predsednika Vladimirja Putina na Schröderjevi desni roki opazili prstan, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Prvi je včeraj o poroki poročal časnik Neue Presse, pred tem pa je v ponedeljek časnik Bild poročal o opaznem platinastem prstanu na desni roki nekdanjega kanclerja. Nemci običajno poročni prstan nosijo na desni roki. Kje naj bi se poročila, še ni znano.

Schröder se je šele aprila uradno ločil od svoje četrte soproge Doris Schröder-Köpf, čeprav sta že dlje časa živela ločeno.

74-letni Schröder in 26 let mlajša južnokorejska prevajalka sta razmerje začela, ko sta bila oba še poročena. Kimova se je od soproga ločila novembra lani. Par je januarja napovedal poroko. Takrat sta sicer zatrdila, da se bosta poročila jeseni.

Nekdanji nemški kancler, ki je vodil vlado med letoma 1998 in 2005, je znan po pestrem zasebnem življenju. Pred tem je bil poročen štirikrat, zaradi česar je dobil vzdevek Audi - po avtomobilski znamki, ki ima v logotipu štiri kroge. Če sta se dejansko poročila, je Kimova njegova peta žena.

Nedavno je nekdanji soprog Kimove v Seulu vložil odškodninsko tožbo proti Schröderju zaradi "neznosne duševne bolečine", ker sta razmerje začela, ko sta bila Nemec in Južnokorejka še poročena. Kimova je sicer dejala, da ni pravne podlage za tožbo.

Južna Koreja slovi kot zelo konservativna družba, v kateri je bilo zunajzakonsko razmerje vse do leta 2015 kaznivo dejanje. Nekateri zakonci, ki so varali, in njihovi ljubimci so morali celo v zapor. Zdaj takšno razmerje predstavlja podlago za civilno tožbo.