favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Bill Cosby je leta 2005 priznal omamljanje žensk

Deli na:
Bill Cosby je leta 2005 priznal omamljanje žensk

Foto: Reuters

Ameriški televizijski zvezdnik Bill Cosby, ki ga že skoraj 30 žensk obtožuje posilstva, je leta 2005 na zaslišanju priznal, da si je priskrbel opojna sredstva z namenom, da jih da mladim ženskam, s katerimi je želel imeti spolne odnose. Objava priznanja bo morda drugim žrtvam pomagala pri njihovih tožbah.

Cosby je leta 2005 na svojem domu v Philadelphii omamil Andreo Constand in jo potem posilil. Žrtev ga je tožila in Cosby je na zaslišanju priznal, da si je priskrbel opojna sredstva z namenom, da jih da mladim ženskam, s katerimi želi imeti spolne odnose. Tožba Constandove se je sklenila leta 2006 s poravnavo oziroma Cosby ji je plačal za molk.

Televizijski zvezdnik je ženske omamljal in posiljeval 40 let, vendar pa je velika večina primerov že zastarala. Tri ženske ga sedaj tožijo v Massachusettsu zaradi obrekovanja, ker je skupaj s svojimi odvetniki trdil, da lažejo, ko so ga obtožile spolnih zlorab. Večina žrtev se zaradi tega, ker so bile omamljene, uvodoma ni niti spomnila, kaj natančno se je dogajalo.

Odvetniki 77-letnega Cosbyja so doslej skrivali njegove izjave iz tožbe leta 2005, vendar pa je tiskovna agencija AP vztrajala in sodno izterjala objavo nerodnega priznanja, ki bo imelo vpliv na druge primere.