900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Bedak! Ekvadorski predsednik ujet v neumnem položaju

Deli na:
Bedak! Ekvadorski predsednik ujet v neumnem položaju

Foto: Twitter

Ekvadorski predsednik Rafael Correa je počel to, kar počno vsi dobri politiki - pred fotografski aparat se je postavil skupaj s privržencem. A pred tem ni pogledal, kaj deček nosi. In nastala je fotografija, na kateri predsednik objema fanta, ki nosi majico, na kateri v angleščini piše Sem s tem neumnim, zraven pa je puščica, ki kaže v Correo.

Fotografija v lahkotno srajco s kratkimi rokavi in kratke hlače oblečenega Corree z mladim Ekvadorcem je takoj zaokrožila po družbenih omrežjih, oznaka #IAmWithStupidMashi" (#SemzneumnimMashijem") pa je postala eden glavnih trendov v Ekvadorju. Correa na Twitterju uporablja ime @MashiRafael, piše britanski BBC.

Ekvadorski predsednik, ki je v zadnjih letih precej zatrl medijsko svobodo, si je ob tem prislužil nemalo posmehljivih komentarjev. "Vohunski otrok iz Cie skuša destabilizirati vlado, to bi bila čudovita novica dneva," je bil eden izmed komentarjev na Twitterju.

Fotografija se je pojavila tudi na neki ekvadorski satirični strani na Facebooku, zatem pa se je oglasila domnevna dečkova mati in zaprosila, da jo umaknejo. Kot je pojasnila, deček ni imel namena biti žaljiv, saj ni niti vedel, kaj piše na majici.

Ekvador je leta 2013 sprejel restriktivno medijsko zakonodajo in omejil zasebne medije za tretjino. Gre za podobne ukrepe, kot ji je pod pokojnim predsednikom Hugom Chavezom, zaveznikom Corree, sprejela Venezuela.

Correa, ki se označuje za sledilca socializma 21. stoletja, je prav tako izkoristil državne institucije, med njimi sodišča, za utišanje opozicije. Sedaj si prizadeva za sprejetje paketa ustavnih sprememb, s katerimi za izvoljene predstavnike ne bi bilo več omejitev pri mandatih.