Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Bayern lahko z osvojitvijo Lige prvakov s premijami zasluži kar 115 milijonov evrov

Deli na:
Bayern lahko z osvojitvijo Lige prvakov s premijami zasluži kar 115 milijonov evrov

Foto: Reuters

Kljub nekaj manjšim prihodkom zaradi pandemije novega koronavirusa liga prvakov v nogometu tudi v sezoni 2019/20 ostaja zlata jama za klube. Nemškemu Bayernu se v primeru končne zmage v najboljšem primeru nasmiha več kot 115 milijonov evrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Podobno je bržkone tudi pri finalnem tekmecu francoskem PSG.

Kakšen bo končni znesek v primeru zmage sicer ostaja nejasno, saj je bilo zaradi koronavirusa na sporedu manj tekem in igrale so se brez gledalcev. Uprave klubov pa upajo, da bo dosegljivih vsaj 100 milijonov evrov.

Evropska nogometna zveza (Uefa) še ni natančno sporočila, kako bo z izplačilom premij in ali jih bo izplačala v celoti, saj nogometaši v četrtfinalu in polfinalu zaradi omejitev niso odigrali dveh, ampak le eno tekmo. S tem bodo tudi prihodki Uefe manjši.

Po prvotnem scenariju je zmaga v finalu vredna 19 milijonov evrov, poraženec bi jih dobil 15. V celoti bi premija z naslova Uefe tako znašala 115,69 milijona evrov.



Že pred marčevsko prekinitvijo tekmovanja si je Bayern z uvrstitvijo v osmino finala s startnino in premijami za osvojene točke priigral 41 milijonov evrov. Po prvotnem načrtu delitve denarja bi temu dodali 22,5 milijona za uvrstitev v finale, a sta bili tukaj odigrani dve tekmi manj, in zmagovalcu lige se obeta še dodatnih 19 milijonov.

Nejasno je, kako bo Uefa razdelila denar iz tako imenovanega koeficienčnega sklada, kjer so klubi razvrščeni glede na uspehe v ligi prvakov. V normalnih razmerah bi zelo uspešni Bavarci iz njega prejeli 33,24 milijona evrov.

Klub bo prejel denar še iz nekaterih manjših postavk, zato pa v klubski blagajni manjkajo prihodki z naslova prodanih vstopnic. Gre za domače tekme osmine finala, četrtfinala in polfinala lige prvakov, ki bi bile zanesljivo razprodane. Pa tudi na finalnem turnirju v Lizboni gledalcev ni.